Polskie smaki z europejskim certyfikatem

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2013 14:00
Smakowicie zapowiada się poniedziałkowy lunch, podczas którego zaserwujemy Wam polskie produkty regionalne chronione prawem Unii Europejskiej.
Andruty z Kalisza
Andruty z KaliszaFoto: andrutykaliskie.com.pl

12 polskich produktów zasiliło europejską listę a wśród nich między innymi: andruty kaliskie, bryndza podhalańska czy redykołka. O tym jakie jeszcze wyroby lokalne z Polski znajdą się na liście i jak wygląda proces certyfikacji porozmawiamy z naszym gościem z Ministerstwa Rolnictwa.

W "Europejskim Lunchu" zdamy Wam także relację z wizyty Viviane Reding i Jose Barroso w Warszawie.

Zapraszamy w poniedziałek od 12.00 - Katarzyna Kornet i Piotr Firan.

Czytaj także

Koszyce - kulturalne centrum Europy

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2013 14:10
To pierwsze słowackie miasto, które piastuje tytuł Europejskiej Stolicy Kultury. Za trzy lata tę funkcję przejmie Wrocław.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Owsianka doda ci skrzydeł

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2013 11:30
Poprawia pamięć, polepsza koncentrację, przyspiesza przyswajanie wiedzy, daje energię na cały dzień i pysznie smakuje. U nas owsianka w dwóch wersjach: słodkiej i słonej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Festiwal błota, czosnku i malowania krów

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2013 14:00
Plenerowe imprezy masowe nie ograniczają się tylko do koncertów. Na całym świecie odbywają się przeróżne festiwale dedykowane oryginalnym aktywnościom - taplaniu się w błocie, degustacji czosnku albo malowaniu krów.
rozwiń zwiń