Kuchnia roślinna coraz bardziej popularna

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2015 18:30
Przybywa osób, które rezygnują z mięsnej diety. Powstają wege-bary, wegetariańskie przedszkola oraz filmy, takie jak "Wawangarda"
Kuchnia roślinna cieszy się coraz większą popularnością. Udowodnimy wam, że meni wegetarian jest pyszne i urozmaicone
Kuchnia roślinna cieszy się coraz większą popularnością. Udowodnimy wam, że meni wegetarian jest pyszne i urozmaicone Foto: Glow Images/East News

Stolica jest przyjaznym miastem dla wegan i wegetarian, ale ta moda zatacza coraz szersze kręgi. Oczywiście są tacy, którym trudno wyobrazić sobie życie bez schabowego czy karkówki, ale deklaracja "nie jem mięsa" już nie szokuje. Zwłaszacza, że kuchnia roślinna to nie tylko makarony i pesto.

Udowodnimy to w najbliższej audycji. Podamy sprawdzone przepisy na wegańskie dania, porozmawiamy z dietetykiem, czy człowiek może żyć bez mięsa i sprawdzimy ile to kosztuje.

***

Na "Się mówi" zapraszamy w poniedziałek (17.08) w godz. 14.00-16.00. Audycję prowadzi Jakub Jamrozek.

kul

Czytaj także

Cook in Japan - co jedzą Japończycy?

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2015 17:20
Adrian, Kacper i Karolina postanowili rzucić nieco więcej światła na kulturę i kulinaria kraju, który słynie z sushi, ramenu i ryżu.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wege-śniadanie? Jest szybkie i tanie!

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2015 15:00
Blogerka kulinarna Marta Dymek w "Jadłonomii" dzieli się przepisami na pyszne potrawy nie tylko dla wegan, a nam zdradza patent na wegańskie śniadanie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Chcesz być modna i oryginalna? DIY!

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2015 10:30
Filozofia "do it yourself" nie wychodzi z mody. - Nie wyrzucaj, tylko przerabiaj. Zostań swoją krawcową i wyglądaj wyjątkowo - zachęca Elwira Kańczugowska ze Sztukarni, gdzie odbywają się warsztaty m.in. krawieckie.
rozwiń zwiń