Świąteczne biesiadowanie. Przez żołądek do serca

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2016 11:50
Podczas audycji porozmawiamy o tradycji wspólnego biesiadowania i roli jedzenia w codziennym życiu.
Francuzi kochają celebrować posiłki
Francuzi kochają celebrować posiłkiFoto: Glow Images/East News

O jedzeniu jako sposobie na dotarcie nie tylko do żołądka, ale też do duszy drugiego człowieka opowiedzą dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Uniwersytetu SWPS oraz Marcin Koch, szef restauracji serwującej nowoczesną polską kuchnię.

***

Na "Się mówi" zapraszamy w poniedziałek (28.03) w godz. 14.00-16.00. Audycję poprowadzi Piotr Firan.

mg/mp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Wielkanoc w Paragwaju - pełna tradycji i folkloru

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2016 19:04
- To jeden z najmniej znanych i najrzadziej odwiedzanych przez Polaków krajów Ameryki Południowej. Tymczasem, zwłaszcza w okresie przedświątecznym warto się tam wybrać - przekonywał w Czwórce Bartek Kaftan, podróżnik.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wielkanocne tradycje w Polsce: serwety, pisanki i... wosk

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2016 13:00
Wielka Sobota to czas święcenia pokarmów, ale także przygotowywania m.in. pisanek. - Do dziś stosuje się metodę pisania na ciemnym jajku, które potem wkłada się do kiszonej kapusty, by skorupka wytraciła barwnik - mówił Tomasz Krajewski, twórca ludowy z Lubelszczyzny.
rozwiń zwiń