X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Spotkanie przy stole. Przez żołądek do serca

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2016 18:50
Świąteczne biesiadowanie to nie tylko pyszne, tradycyjne potrawy, ale przede wszystkim okazja do bycia razem.
Audio
  • Dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek i Marcin Koch o zaletach świątecznego biesiadowania (Się mówi/Czwórka)
Cała rodzina przy wspólnym stole - to nie zdarza się na co dzień
Cała rodzina przy wspólnym stole - to nie zdarza się na co dzień!Foto: Glow Images/East News

- Największym kompelmentem, jaki usłyszałam pod adresem mojego jedzenia, było to, że smakuje ono miłością - mówi dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Uniwersytetu SWPS.

Z kolei Marcin Koch wyjaśnia, jakie różnice w biesiadowaniu dostrzega pomiędzy Warszawą a swoim rodzinnym Krakowem. Z audycji dowiecie się także, jak wygląda terapia dla małżeństw, ktora odbywa się... w kuchni.

***

Tytuł audycji: Się mówi

Prowadzi: Piotr Firan

Goście: dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek (kierowniczka food studies na Uniwersytecie SWPS) i Marcin Koch (szef kuchni)

Data emisji: 28.03.2016

Godzina emisji: 14.00

mg/mp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zapomniane obrzędy wielkanocne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2014 11:00
Dziad i baba, niedźwiedź, muzykanci i siwek-oliwek - grupa ta śpiewając, tańcząc i odgrywając krótkie scenki teatralne otrzymywała smakołyki ze świątecznych stołów. Co jeszcze działo się na polskiej wsi przed laty podczas Wielkanocy?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wielkanoc w Paragwaju - pełna tradycji i folkloru

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2016 19:04
- To jeden z najmniej znanych i najrzadziej odwiedzanych przez Polaków krajów Ameryki Południowej. Tymczasem, zwłaszcza w okresie przedświątecznym warto się tam wybrać - przekonywał w Czwórce Bartek Kaftan, podróżnik.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wielkanocne tradycje w Polsce: serwety, pisanki i... wosk

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2016 13:00
Wielka Sobota to czas święcenia pokarmów, ale także przygotowywania m.in. pisanek. - Do dziś stosuje się metodę pisania na ciemnym jajku, które potem wkłada się do kiszonej kapusty, by skorupka wytraciła barwnik - mówił Tomasz Krajewski, twórca ludowy z Lubelszczyzny.
rozwiń zwiń