X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kulinarne trendy, czyli moda dookoła stołu

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2014 11:20
Kiedyś Polacy zachwycali się kuchnią fusion i sushi. - Kulinarne trendy określają świadomość społeczeństw wysokorozwiniętych - uważa Agnieszką Wojtowicz-Jach
Audio
  • Bezmięsna, bezglutenowa a może młody jęczmień - która dieta jest na topie w tym sezonie? (Czwórka/Tędy po trendy)
Kulinarne trendy mają wiele wspólnego z tymi w modzie. W tej chwili je się koszernie, ale nikt nie wie, co przyniesie następny sezon
Kulinarne trendy mają wiele wspólnego z tymi w modzie. W tej chwili je się koszernie, ale nikt nie wie, co przyniesie następny sezonFoto: Glow Images/East News

- Moda na kuchnię koszerną przyszła do Europy z Nowego Jorku - mówi gość Czwórki. - Propagatorami takiego stylu żywienia są też światowe gwiazdy, takie jak Madonna i Bono, lider U2.

Kuchnia koszerna to synonim czystości, świeżości i zdrowia, a jedną z jej naczelnych zasad jest przestrzeganie podstawowych zasad koszerności – używania produktów z dozwolonych zwierząt, nie łączenia mleka i mięsa oraz zakazu spożywania krwi.

Kolejna moda lansowana ostatnio przez media to dieta bezglutenowa. Nie mniej popularna jest także ta związana z grupami krwi oraz dieta polegająca na jedzeniu młodego jęczmienia. - Trendy w żywieniu pomagają nam odnaleźć w życiu ścieżkę, po której łatwiej nam się kroczy - tłumaczy dziennikarka i promotorka polskiej kuchni. - Dziś dieta jest jak nowy model smartfona. To moda, której się ulega.

***

Tytuł audycji: Tędy po trendy

Prowadzili: Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński

Gość: dziennikarka kulinarna Agnieszką Wojtowicz-Jach

Data emisji: 13.12.2014

Godzina emisji: 10.00

(kul/asz)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zwiedzanie Warszawy – daj zaskoczyć się przewodnikowi!

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2014 13:30
Zamiast w luksusowym kurorcie spędź wakacje w kawalerce na Woli. Będziesz lepić pierogi i spojrzysz na Warszawę oczami przewodników z Station Warsaw.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Karolina i Maciej Szaciłło pokochali smaki kuchni regionalnej

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2014 11:45
"Swojsko. Karolina na tropie polskich smaków" to najnowsza książka Karoliny i Macieja Szaciłło. Obalają w niej kilka mitów o kuchni regionalnej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Polska moda? Koniec z taftą, czas na sztukę

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2014 13:20
W czasach blogów, poradników wydawałoby się, że każdy powinien mieć swój styl. - Moda to sztuka wyboru - mówi Anna Pięta. I dodaje, że Polacy radzą sobie coraz lepiej, także dzięki projektantom.
rozwiń zwiń