Ciasta i babeczki - przepis na idealny przysmak

Ostatnia aktualizacja: 05.04.2015 17:00
W audycji "POT" rozmawialiśmy o tym, jak przygotowywać słodkości, które zawładną sercami (i żołądkami!) naszych najbliższych podczas Świąt i po nich.
Audio
  • O zawodzie cukiernika i o tym, jak tworzyć doskonałe słodkie przysmaki opowiadał Łukasz Anioł (Czwórka/POT)
Święta to czas łasuchowania - stoły uginają się nie tylko od wykwintnych dań, ale też od słodyczy
Święta to czas łasuchowania - stoły uginają się nie tylko od wykwintnych dań, ale też od słodyczyFoto: Glow Images/East News

Łukasz Anioł, pochodzący ze Śląska cukiernik, zdradzał w Czwórce sekrety artystycznych wypieków, doskonałych na świąteczne stoły i nie tylko. - Warto zacząć od rzemieślniczego, merytorycznego przygotowania. Potem, z czasem, pieczenie staje się sztuką - tłumaczył i polecił kilka sprawdzonych przepisów na świąteczne i poświąteczne wypieki.

Anioł przyznał także, że jego zawód ułatwia mu nawiązywanie relacji z… przedstawicielkami płci przeciwnej. Jak mówił, zostanie cukiernikiem wcale jednak nie jest proste. Zdradził też, dlaczego w jego zawodzie bardzo ważna jest nie tylko kondycja fizyczna, ale także właściwe przygotowanie mentalne.

***

Tytuł audycji: POT - Program Ociekający Testosteronem

Prowadzi: Kuba Marcinowicz

Gość: Łukasz Anioł (cukiernik, finalista World Chocolate Masters 2015)

Data emisji: 5.04.2015

Godzina emisji: 14.00

kd/mk

Czytaj także

Prawdziwie męskie pasje. O czym marzą duzi chłopcy?

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2015 18:05
Nowe technologie, super gadżety, sporty walki - czy o tym marzą prawdziwi faceci? O to pytał Kuba Marcinowicz w "POT", nowej audycji w Czwórce.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Olivier Nasti: kucharz powinien być artystą

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2015 06:00
Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kulinarna rewolucja. Polak w kuchni... czuje się jak w domu!

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2015 15:50
- Polacy już nie tylko smakują świat w trakcie egzotycznych podróży, ale też sami coraz chętniej gotują - przekonuje Jakub Mielniczuk z Cook Up.
rozwiń zwiń