Kulinarna rewolucja. Polak w kuchni... czuje się jak w domu!

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2015 15:50
- Polacy już nie tylko smakują świat w trakcie egzotycznych podróży, ale też sami coraz chętniej gotują - przekonuje Jakub Mielniczuk z Cook Up.
Audio
  • Gotowanie - nowy seks Polaków (Czwórka/Się mówi)
  • Schab, mielony a może jarmuż - co króluje na polskim talerzu? (Czwórka/Się mówi)
Po tańcu oraz śpiewie staliśmy się specjalistami od gotowania. Wszystko to zasługa dobrego smaku...
Po tańcu oraz śpiewie staliśmy się specjalistami od gotowania. Wszystko to zasługa dobrego smaku... Foto: Glow Images/East News

Popularność telewizyjnych programów o gotowaniu przekłada się na liczbę osób, które coraz chętniej zapisują się na kursy gotowania. Tam zaś, od specjalistów uczą się, że tradycyjna polska kuchnia to nie tylko schabowy z ziemniakami. - Tak jak Kalifornia filmowym, tak Polska jest kulinarnym zagłębiem - mówi szef kuchni Tomasz Woźniak. - Jesteśmy świadkami rewolucji, która odbywa się na różnych płaszczyznach. Zaczyna się w sklepie, a kończy na talerzu.

Zobacz jak gotuje Leo - syn Justyny Steczkowskiej [WIDEO] >>>

W audycji radzimy, gdzie szukać wyrafinowanych polskich produktów, sprawdzamy dlaczego gimnazjaliści są fanami kulinarnych talent show i tłumaczymy, dlaczego smak potraw zależny od... zapachu powietrza.

***

Tytuł audycji: Się mówi

Prowadzenie: Piotr Firan

Goście: Tomasz Woźniak (szef kuchni), Jakub Mielniczuk z (Cook Up), uczennice warszawskiego gimnazjum

Data emisji: 27.03.2015

Godzina emisji: 14.00

kul/ei

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dominika Wójciak: tradycyjną kuchnię "dosmaczam" po swojemu

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2015 12:00
Z zawodu geodeta, z zamiłowania podróżniczka. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, opowiedziała o tym, za co kocha gotowanie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Olivier Nasti: kucharz powinien być artystą

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2015 06:00
Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Proste przepisy na szybkie i smaczne dania

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2015 12:30
- Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania.
rozwiń zwiń