X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zakwaszenie organizmu? ”Ta choroba nie istnieje”

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2018 16:08
Obniżenie poziomu Ph w organizmie popularnie nazywane jest "zakwaszeniem". A objawy, wiązane z nim w społecznej świadomości, wynikać mogą z niewłaściwego sposobu odżywiania.
Audio
  • Czym tak naprawdę jest "zakwaszenie organizmu"? (Dajesz radę/Czwórka
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Demydov Vadym/Shutterstock

smutek deszcz 1200.jpg
Niebezpieczne skutki depresji. Jak z nią walczyć?

Coraz częściej włączamy do diety produkty wysoko przetworzone, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową i powodują dolegliwości zdrowotne, m.in. senność lub nadmierną aktywność, zmęczenie, bóle głowy, infekcje czy trądzik. - Wbrew pozorom ciężko jest zakwasić organizm i na co dzień jest to właściwie niemożliwe. Mamy regulujące Ph bufory, które - jeśli choć trochę jego poziom spadnie - wytwarzają wodór czy dwutlenek węgla, a te potem usuwane są w organizmu. Cały ten proces trwa jednak kilka minut - tłumaczyła Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

W jaki sposób zadbać o zbilansowaną dietę, zamiast sięgać po suplementy, które mają "odkwasić" nasz organizm? Co spożywać, a których produktów należy unikać? Zapraszamy do wysłuchania nagrania rozmowy ze studia Czwórki.

***

Tytuł audycji: Dajesz radę

Prowadzi: Marta Hoppe 

Materiał przygotowała: Weronika Puszkar

Gość: Hanna Stolińska-Fiedorowicz (dietetyk kliniczny w Instytucie Żywności i Żywienia)

Data emisji: 13.04.2018

Godzina emisji: 14.05

kd


 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jak zachować młodość? Zamień skalpel na nóż!

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2017 16:50
- I krój nim warzywa, owoce, dodawaj pestki, oleje z roślin. To są najlepsze narzędzia do walki z upływem czasu - przekonuje Agnieszka Mielczarek, autorka książki "5 lat młodsza w 5 tygodni".  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Podatek od chipsów - czy uratuje naszą sylwetkę?

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2017 21:20
Pomysł podatku od śmieciowego jedzenia pojawił się po to, by ograniczyć spożycie m.in. fast foodów, słodyczy i napojów gazowanych. Rozwiązanie ma przypominać to przyjęte na Węgrzech w 2011 roku. Tam powszechnie nazywa się je "podatkiem od chipsów".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia ekologiczna i ekonomiczna? To możliwe!

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2017 16:30
- Można jeść zdrowo i nie wydawać na to całej pensji - przekonuje Monika Mrozowska, aktorka, propagatorka zdrowego odżywiania, autorka książki "Ekologiczna kuchnia ekonomiczna".
rozwiń zwiń