X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dyniowe pyszności na Targu Śniadaniowym

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2013 11:21
Targ Śniadaniowy to impreza, organizowana na warszawskim Żoliborzu. Od kwietnia 2013 co tydzień można podczas tam kosztować różnych przysmaków, albo na przykład brać udział w kulinarnych warsztatach.
Audio
  • Krzysztof Cybruch zaprasza na warszawski Targ śniadaniowy (Czwórka/Poranek OnLine)
  • Maria Budzyńska i Artur Strybuć polecają dyniowe przysmaki (Czwórka/Poranek OnLine)
Maria Budzyńska i Artur Strybuć wraz z Justyną Dżbik w Czwórce
Maria Budzyńska i Artur Strybuć wraz z Justyną Dżbik w CzwórceFoto: Wojciech Kusiński

Tym razem jednym z motywów przewodnich imprezy będzie Haloween, a najmłodsi jej uczestnicy będą mogli malować… manekiny. - Będzie też np. warsztat "czytanie na śniadanie", podczas którego wizualizujemy sobie książkę i czytamy ją dzieciakom - mówi Krzysztof Cybruch, pomysłodawca imprezy. - Do tego oczywiście "warsztat dyniowy", czyli mnóstwo dodatków z tego warzywa.

Jednym z wystawców podczas najbliższej imprezy będzie Fabryka Słodkości, prowadzona przez Marię Budzyńską i Artura Strybucia. Firma zaprezentuje m.in. dyniowe bezy. – Z bezami jest tak, że najważniejsze jest, by pokryć spód – tłumaczą goście "Poranka OnLine". – A to, co włożymy do środka, jako farsz, zależy tylko od nas. Akurat teraz modna jest dynia. Do tego dochodzą przyprawy, które aromatyzują cały wypiek i poprawiają jego smak.

Ale z dyni można robić nie tylko bezy. Znakomite są także np. dyniowe tarty. – Przede wszystkim musi być dobra, słodka dynia - mówią goście Czwórki. - Trzeba ją udusić, odcedzić, doprawić, dodać trochę jajek i upiec.

(kd)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pasta kanapkowa - na dobry początek dnia!

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2013 07:45
Przez całe wakacje nasz ekspert kulinarny Błażej Prośniewski testuje Wasze przepisy. Tym razem sprawdził jak po mistrzowsku przyrządzić pastę kanapkową.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Hummus najlepszym sposobem na rozpoczęcie wizyty w Izraelu

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2013 16:30
Ostatnio robi furorę, nie tylko wśród wegetarian i wegan. Hummus podobno pochodzi z Libanu, ale jest także popularną potrawą w kuchniach: arabskiej, kaukaskiej i żydowskiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Drugie śniadanie na miarę naszych potrzeb

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2013 07:30
Śniadanie to podstawa udanego dnia. Jak przyrządzić je na miarę naszych potrzeb?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Na Targu Śniadaniowym jedzenie jest podstawą

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2013 10:46
- Na Targu Śniadaniowym można znaleźć wszystko - od świeżego mięsa, przez ręcznie przygotowywane sery, pieczywo, przetwory - mówi Krzysztof Cybruch, współorganizator imprezy. - Przede wszystkim jednak serwujemy śniadania, także na ciepło.
rozwiń zwiń