X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Z jarzębiny zrób nie tylko korale - wyciągnij z niej witaminy

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2016 13:31
Jesień przynosi nam wiele naturalnych skarbów. Jeśli wyrośliśmy już z robienia ludzików z kasztanów i jarzębinowych korali to warto wyciągnąć z tych darów to, co najzdrowsze.
Audio
  • Aldona Adamska-Szewczyk , autorka bloga Zioła od kuchni, opowiada o zdrowotnych właściwościach skarbów jesieni (Stacja nauka/Czwórka)
Z jarzębiny zrób nie tylko korale - wyciągnij z niej witaminy
Foto: pixabay.com

- Jarzębina to polski surowiec zielarski o właściwościach witaminizujących i wzmacniających. Zawiera sporo cukrów, kwasów organicznych, karotenoidów i witamin - mówi Aldona Adamska-Szewczyk, autorka bloga "Zioła od kuchni". - Zauważono, że niewielka ilość owoców, około 100 g, zawiera około 500 miligramów witaminy C - dodaje.

Jesień to też sezon na dynię, owoce czarnego bzu, aronię czy pigwę. Czwórkowa ekspertka wymienia przeróżne zdrowotne właściwości tych owoców - słuchając "Stacji Nauka" warto wybrać coś dla siebie.

***

Tytuł audycji: "Stacja Nauka"

Prowadzi: Patryk Kuniszewicz

Materiał: Kaja Zemła

Data emisji: 7.10.2016

Godzina emisji: 12.31

pj/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Człowiek myśli głową i... jelitami

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2016 15:24
- Komórki nerwowe rozsiane są po całym jelicie, czyli kilkunastu metrach, znajdują się także w jamie brzusznej. Przesyłają one sobie informacje,  które dopiero po przetworzeniu są wysyłane do mózgu - mówi dr Paweł Grzesiowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

W kluczu raźniej. Jakie są sekrety ptasich lotów?

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2016 14:22
W miniony weekend obchodziliśmy Europejskie Dni Ptaków, a w "Stacji Nauka" zdradzamy kilka szczegółów dotyczących jesiennych ptasich migracji.
rozwiń zwiń