X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Indonezja. Jedność w różnorodności

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2017 19:31
- Można odkryć tam swój własny kawałek ziemi - przekonywała w "Czacie Czwórki" Katarzyna Wójcik, biolożka i  podróżniczka, która w Indonezji była już dwa razy i na pewno wróci tam jeszcze nie raz.
Audio
  • Jak się podróżuje po indonezyjskich wyspach? (Czat Czwórki/Czwórka)
Pola ryżowe i wulkaniczne wzgórza - to nieodłączna część krajobrazu indonezyjskiej Jawy
Pola ryżowe i wulkaniczne wzgórza - to nieodłączna część krajobrazu indonezyjskiej JawyFoto: ngupakarti/Shutterstock.com

Indonezja to 17,5 tysiąca wysp, a zaproszona przez Czwórkę podróżniczka szczególnie upodobała sobie Jawę - jej wulkany i ryżowe pola. Pierwszy raz Katarzyna Wójcik była tam na stypendium, a w rozmowie z Piotrem Firanem zdradziła, jak w Indonezji życie studenckie wygląda. - Stypendium umożliwia studiowanie, m.in., języka indonezyjskiego i tamtejszej kultury - opowiadała Katarzyna Wójcik. - Pierwsze dni to integracja, a potem trzeba zadbać o swój własny los - dodała.

Sprawdź też:
wietnam 663.jpg
Podróż po Wietnamie. Kontrasty i podobieństwa

Z drugiego pobytu w Indonezji Katarzyna Wójcik wróciła całkiem niedawno - oprócz jej ukochanej Jawy, chętnym na odwiedzenie tego kraju poleca także Bali i Flores. - Ta druga wyspa to przede wszystkim bajeczna zieleń i plaże. Bali natomiast ma niezwykłą atmosferę. Jest taką indonezyjską hinduistyczną kroplą - zachwycała się Katarzyna Wójcik.

W Czwórce opowiadała też o tym, jak się obchodzi indonezyjski nowy rok, czemu warto spróbować tam owocu guawy oraz kiedy Indonezję najlepiej odwiedzić. W audycji nasza reporterka Ela Burza sprawdziła także, czy stolica Indonezji Dżakarta jest miejscem niebezpiecznym.

***

Tytuł audycji: "Czat Czwórki"

Prowadzi: Piotr Firan

Materiał przygotowała: Ela Burza

Goście: Katarzyna Wójcik (biolożna i podróżniczka)

Data emisji: 6.02.2017

Godzina emisji: 16.08

jsz/mz

     


 

  

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

W Indonezji znajdziesz wszystko...

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2016 19:25
- Od niezwykle nowoczesnej Dżakarty do kultur plemiennych, których życie nie zmieniło się od tysięcy lat - przekonywał w Czwórce Tomasz Tułak, podróżnik z klubu Om Tramping.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Limonka, ziemniak i świnka morska. Jak smakuje Peru?

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2017 17:50
Peru smakuje bardzo dobrze, a największym przysmakiem jest… świnka morska. - Ta tradycja obecna jest od czasów Inków. Na obrazach przedstawiających ostatnią wieczerzę w peruwiańskich kościołach też to danie gości na stołach - mówi bloger i podróżnik Michał Cessanis.
rozwiń zwiń