Co najbardziej smakuje w Chile?

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2016 14:52
W "Drodze przez mąkę" o kuchni chilijskiej porozmawiamy z Katarzyną Kaźmierską z Ambasady Republiki Chile w Warszawie.
Na zdj. morskie graffiti w Santiago de Chile
Na zdj. morskie graffiti w Santiago de ChileFoto: Kuruman/Flickr/lic. CC BY 2.0

Jakie są ulubione potrawy mieszkańców tego kraju? Jak kuchnia wpływa na ich kulturę? I dlaczego czasami tematy kulinarne wywołują międzygranicznie spory?

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (23.07) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.

jp/mc

Zobacz więcej na temat: Chile kulinaria
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jan Potocki i hiszpański bigos w wersji islamskiej

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2016 17:00
"Rękopis znaleziony w Saragossie" to powieść o jednym daniu hiszpańskim - a właściwie o daniu i deserze - oraz przykład francuskiego wyobrażenia o kuchni południowego sąsiada.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Minta odczarowuje śniadaniową monotonię

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2016 15:00
- Choć wszyscy wiemy, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, to bardzo często je lekceważymy, jedząc w pośpiechu lub dzień w dzień to samo - mówiła w Dwójce kulinarna blogerka Małgorzata Minta.
rozwiń zwiń