Minta odczarowuje śniadaniową monotonię

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2016 15:00
- Choć wszyscy wiemy, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, to bardzo często je lekceważymy, jedząc w pośpiechu lub dzień w dzień to samo - mówiła w Dwójce kulinarna blogerka Małgorzata Minta.
Audio
  • Małgorzata Minta odczarowuje śniadaniową monotonię (Droga przez mąkę/Dwójka)
Polskie klasyki śniadaniowe, to parówki, jajecznica i kanapki z serem. Małgorzata Minta przekonuje, że nie jesteśmy na nie skazani
Polskie klasyki śniadaniowe, to parówki, jajecznica i kanapki z serem. Małgorzata Minta przekonuje, że nie jesteśmy na nie skazaniFoto: Pixabay/christianabella

O swoich pomysłach na śniadanie blogerka napisała w książce "Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą". - Ta książka jest wybitnie niepopularna, gdyż jest tu dużo glutenu, nabiału, masła, no i pojawiają się też takie niezdrowe rzeczy, jak miód czy konfitury - mówiła w audycji "Droga przez mąkę".

W rozmowie z Łukaszem Modelskim Małgorzata Minta mówiła o pewnej tajlandzkiej przyprawie, która daje potrawom ostrego kopa, wyjaśniała, dlaczego jajka sprawiły jej dużo kłopotu podczas pisania, a także zdradziła swój śniadaniowy fetysz.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, foodwriterka i blogerka)

Data emisji: 4.06.2016

Godzina emisji: 12.00

bch/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zdrowym być i zdrowo żyć

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2016 13:00
Ledwie tylko z łóżka wstanę, Myślę co zjeść na śniadanie...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wyglądać chudo to wyglądać źle?

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2016 13:00
- Przecież kiedyś mówiło się, że ktoś jest "słusznej sylwetki". A ludzie szczupli byli pozbawieni majestatu - argumentował ekspert kulinarny Zbigniew Kmieć. Czy duża masa może być zdrowa? O to pytaliśmy na Pikniku Naukowym.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak dobrać muzykę do potraw?

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2016 19:00
Badania pokazują, że poprzez muzykę nie tylko budujemy klimat wokół jedzenia, ale też wpływamy na smak, tempo spożywania i cenę zamawianych potraw.
rozwiń zwiń