X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Minta odczarowuje śniadaniową monotonię

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2016 15:00
- Choć wszyscy wiemy, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, to bardzo często je lekceważymy, jedząc w pośpiechu lub dzień w dzień to samo - mówiła w Dwójce kulinarna blogerka Małgorzata Minta.
Audio
  • Małgorzata Minta odczarowuje śniadaniową monotonię (Droga przez mąkę/Dwójka)
Polskie klasyki śniadaniowe, to parówki, jajecznica i kanapki z serem. Małgorzata Minta przekonuje, że nie jesteśmy na nie skazani
Polskie klasyki śniadaniowe, to parówki, jajecznica i kanapki z serem. Małgorzata Minta przekonuje, że nie jesteśmy na nie skazaniFoto: Pixabay/christianabella

O swoich pomysłach na śniadanie blogerka napisała w książce "Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą". - Ta książka jest wybitnie niepopularna, gdyż jest tu dużo glutenu, nabiału, masła, no i pojawiają się też takie niezdrowe rzeczy, jak miód czy konfitury - mówiła w audycji "Droga przez mąkę".

W rozmowie z Łukaszem Modelskim Małgorzata Minta mówiła o pewnej tajlandzkiej przyprawie, która daje potrawom ostrego kopa, wyjaśniała, dlaczego jajka sprawiły jej dużo kłopotu podczas pisania, a także zdradziła swój śniadaniowy fetysz.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, foodwriterka i blogerka)

Data emisji: 4.06.2016

Godzina emisji: 12.00

bch/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zdrowym być i zdrowo żyć

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2016 13:00
Ledwie tylko z łóżka wstanę, Myślę co zjeść na śniadanie...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wyglądać chudo to wyglądać źle?

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2016 13:00
- Przecież kiedyś mówiło się, że ktoś jest "słusznej sylwetki". A ludzie szczupli byli pozbawieni majestatu - argumentował ekspert kulinarny Zbigniew Kmieć. Czy duża masa może być zdrowa? O to pytaliśmy na Pikniku Naukowym.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak dobrać muzykę do potraw?

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2016 19:00
Badania pokazują, że poprzez muzykę nie tylko budujemy klimat wokół jedzenia, ale też wpływamy na smak, tempo spożywania i cenę zamawianych potraw.
rozwiń zwiń