Nad Bałtykiem. Nie tylko kebab, lecz także śledzie

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2016 14:00
W ostatnią wakacyjną sobotę w audycji "Droga przez mąkę" o nadbałtyckiej kuchni rozmawialiśmy z Dorotą Mintą, psychoterapeutką i smakoszką.
Audio
  • Nad Bałtykiem. Nie tylko kebab, lecz także śledzie (Droga przez mąkę/Dwójka)
Pyszne śledzie
Pyszne śledzieFoto: Mariuszjbie/wikimedia/CC BY-SA 3.0

Wprawdzie wakacje dobiegają końca, ale polskie plaże nad Morzem Bałtyckim jeszcze przez pewien czas zapełnione będą urlopowiczami spragnionymi odpoczynku - oraz jedzenia. Co zatem smacznego znajdziemy na wybrzeżu? Czy warto tam jadać, czy raczej stamtąd uciekać? Okazuje się, że odpowiedź na to pytanie nie jest wcale prosta.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, psycholog kulinariów)

Data emisji: 27.08.2016

Godzina emisji: 10.00

mc/jp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2016 14:00
– Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Speck i kamienny chleb. Przysmaki Tyrolu Płd.

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2016 15:00
- Jest w tej kuchni coś lekkiego i fantazyjnego, to nie są tylko knedle - mówiła o tradycjach kulinarnych północnego regionu Włoch Anna Janowska, dziennikarka i podróżniczka.
rozwiń zwiń