Kuchnia 2017. Smaki, których jeszcze nie znamy

Ostatnia aktualizacja: 04.12.2016 12:15
W "Drodze przez mąkę" o kulinarnych trendach w nadchodzącym roku rozmawialiśmy z badaczką kultury żywieniowej dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek.
Audio
  • Kuchnia 2017. Smaki, których jeszcze nie znamy (Droga przez mąkę/Dwójka)
Być może w 2017 r. nie będą dla nas gotować koty, lecz i tak może być to rok kulinarnych niespodzianek (zdj. ilustracyjne)
Być może w 2017 r. nie będą dla nas gotować koty, lecz i tak może być to rok kulinarnych niespodzianek (zdj. ilustracyjne)Foto: domena publiczna

Ekspertka od przyszłorocznych smaków jest japonistką, dziennikarką i autorka książek kulinarnych.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek (badaczka kultury żywieniowej)

Data emisji: 3.12.2016

Godzina emisji: 10.00

mc/mz

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jak smakuje jedzenie podane na kartce?

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2016 12:00
- Sam dotyk naczyń, sztućców, które dopasowują się do doznania smakowego, bardzo ciekawie wpływa na zmysły - mówiła w Dwójce Justyna Adamczyk, szefowa polskiego wydania przewodnika kulinarnego Gault&Millau.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jedzeniowe hity kuchni science fiction

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2016 13:00
- Pewne pomysły, które pojawiały się w filmach fantastycznych, są już obecne w naszych doświadczeniach żywnościowych - mówił w Dwójce Paweł Brylski, autor bloga Nowa Kuchnia Warszawska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pszczoły przeprowadzają się do wielkich miast

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2016 16:00
– Główną ideą naszej działalności jest dawanie pszczołom nowego miejsca do życia – mówił Kamil Baj z Pszczelarium, zdradzając tajniki miejskiego pszczelarstwa.
rozwiń zwiń