Gotowanie na otwartym ogniu

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2023 11:30
Gościem audycji "Droga przez mąkę" była Patrycja Walter-Zagórska, autorka książki "Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze".
Książka Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze to zaskakujące połączenia składników, nowe techniki gotowania i smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence
Książka "Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze" to zaskakujące połączenia składników, nowe techniki gotowania i smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchenceFoto: Alexander Raths/Shutterstock

Książka Patrycji Walter-Zagórskiej zawiera zarówno przepisy autorskie, jak i klasyczne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej. Autorka wypróbowuje zaskakujące połączenia składników, zapoznaje czytelnika z nowymi technikami gotowania i tworzy smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence.


Posłuchaj
28:56 2023_05_14 11_01_29_PR2_Droga_przez_make.mp3 Gotowanie na otwartym ogniu (Droga przez mąkę) 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Patrycja Walter-Zagórska (autorka książki "Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze")

Data emisji: 14.05.2023

Godz. emisji: 11.00

pg


Zobacz więcej na temat: grill Dwójka Łukasz Modelski
Czytaj także

Wokół grilla z Kacprem Salzmanem

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2022 11:30
Węgiel, brykiet, gaz, a może drewno – na czym najlepiej grillować? W jaki sposób kontrolować temperaturę? Marynować mięso, czy nie marynować? Nacinać kiełbasę, czy nie nacinać? I wreszcie – w jaki sposób sprawdzać, czy jedzenie jest już gotowe? Gościem tego wydania "Drogi przez mąkę" był mistrz grilla Kacper Salzman.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Grillowanie jako sztuka kulinarna

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2023 11:30
O sposobie na grillowanie Victora Arguinzoniza, właściciela i szef kuchni restauracji Asador Etxebarri, w "Drodze przez mąkę" opowiedzą Małgorzata Minta i Joanna Mróz. Emisja dziś o godz. 11.00.
rozwiń zwiń