Przepisy na chłodniki nie tylko z botwinki Gościem "Czterech pór roku" był restaurator - Marcin Kręglicki. Słuchaczom zdradził kilka sposobów na pyszny chłodnik. Zobacz więcej na temat: chłodnik botwinka jogurt ogórki
Śpiewokwiaty i śpiewobajki Lutosławskiego Festiwal "Łańcuch IX" otworzył występ wybitnej norweskiej śpiewaczki Solveig Kringelborn, która zaprzentowała m.in. cykl pieśni Witolda Lutosławskiego o... głodnym krokodylu i zakochanym byku. Zapraszamy do Dwójki od 19.30. Zobacz więcej na temat: Witold Lutosławski POLSKA kolacja Ewa Szczecińska Warszawa
Zupa dyniowa Dodatkami do niej mogą być: siekana pietruszka lub podsmażone na oliwie chorizo. Zobacz więcej na temat: gotowanie zupy
Dynia nadziewana ryżem z pomidorami Tynie serwujemy na słodko i ostro. Możemy ją też nadziewać, na różne sposoby. Oto jeden z nich! Zobacz więcej na temat: ryż tarta
Zupa z dyni Ta zupa może być gwiazdą jesiennego przyjęcia. Smakuje wspaniale, a poza tym sposób jej podania wywoła zachwyt u najbardziej obeznanych z kulinariami gości. Zobacz więcej na temat: kulinaria tarta zupa z dyni zupy
W kuchni nie ma szans na plagiat - Gotować może każdy, w tej dziedzinie nikt nie ma monopolu – mówi kucharz i smakosz Grzegorz Łapanowski. W Czwórce rozmawiamy o gotowaniu, smakach i jego nowej książce. Zobacz więcej na temat: białko gotowanie przemysł przyprawić
Papryka faszerowana grzybami i kaszą gryczaną Przepis na proste i smaczne danie z grzybami w roli głównej - szczególnie sezonowy, bo grzyby prosto z lasu i papryka prosto z upraw! Zobacz więcej na temat: gotowanie kasza gryczana papryka papryka faszerowana
Risotto z borowikami Smaczne i jednocześnie niezbyt skomplikowane danie - propozycja idealna dla prawdziwych smakoszy grzybów! Zobacz więcej na temat: risotto ryż
Cukinia z orzeszkami pinii i rodzynkami z Sycylii Fantastyczna propozycja dla miłośników cukinii, orzeszków i sycylijskiego klimatu! Zobacz więcej na temat: cukinia Sycylia
Kurczak po marokańsku z warzywami, migdałami i orzechami nerkowca Zobacz więcej na temat: warzywa oliwa z oliwek cukinia pieczeń
Łosoś w kapuście W Kanadzie mieszają się wpływy kulinarne amerykańskie i francuskie. Inaczej gotuje się w Quebecu, gdzie wiele potraw smakuje tak samo jak we Francji. W anglojęzycznej części kuchnia znalazła się pod brytyjskim wpływem, tam na śniadanie podaje się jajka na bekonie – mówi Kanadyjka Marie-Jose. Zobacz więcej na temat: Francja gotowanie Kanada Marek Brzeziński śniadanie
Pulpeciki z soli Przygotujemy solę faszerowaną łososiem w maślanym sosie na szampanie. Zobacz więcej na temat: boks Szampania
Pstrąg faszerowany smardzami Pstrąg będzie duszony w białym winie, rzecz jasna w alzackim Rieslingu. Zobacz więcej na temat: Alzacja Francja gotowanie Marek Brzeziński pieczarki