Ekologia po polsku - wielka ekościema?

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 19:59
Czy rzeczywiście sami siebie oszukujemy mówiąc, że żyjemy w zgodzie z zasadami ekologii? O tym porozmawiamy w środowej audycji "Się mówi".
Ekologia po polsku - wielka ekościema?
Foto: Glow Images/East News

Uważamy, że dbamy o środowisko, kupując ekologiczne żarówki, ale zużyte baterie wrzucamy najczęściej do kosza. Czy zatem ekologia po polsku to wielka ekościema? Zapraszamy na dyskusję o ekologicznych aspiracjach Polaków i o ich odniesieniu do rzeczywistości.

W studiu Czworki pojawią się goście, m.in. Sławomir Brzózek z Fundacji "Nasza Ziemia".

Czytaj także: Polska tonie w śmieciach. Jak temu zapobiec? <<<

W audycji "Się mówi" także, po godz. 15.00 o nowym wynalazku studentów warszawskiej Wojskowej Akademii Technicznej, czyli symulatorze F16, który ma być dokładnym odwzorowaniem kokpitu odrzutowego myśliwca, i na którym będzie można ćwiczyć start i pilotaż maszyny nawet podczas najgorszej pogody.

Na audycję "Się mówi" zapraszamy w środę, 19 października, od godz. 14.00 do 16.00.

(kd)

Zobacz więcej na temat: Czwórka ekologia Piotr Firan
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Czy na polskich ulicach będzie kiedyś czysto?

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2014 12:54
Które miasta w Polsce są najbardziej, a które najmniej zanieczyszczone? O tym w piątkowej audycji "4 do 4".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czym jest odpowiedzialna moda?

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2014 15:53
W projektowaniu i produkcji ubrań coraz większą rolę odgrywają ekologia oraz prawa człowieka. Czy mamy do czynienia z przełomem w świecie produkcji ubrań?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń