X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Qmaj kaszę - miej uśmiechnięte jelita

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2016 16:22
Kasza - to zdrowy produkt zbożowy, który coraz częściej gości na naszych stołach. Śmiało można powiedzieć, że powraca do naszego menu.
Audio
  • Maja Sobczak, autorka bloga Qmam kaszę opowiada o niesamowitych właściwościach kasz (Się mówi/Czwórka)
Czy obok kaszy gryczanej na polskich stołach przyjmą się quinoa czyli komosa ryżowa, bulgur, amarantus
Czy obok kaszy gryczanej na polskich stołach przyjmą się quinoa czyli komosa ryżowa, bulgur, amarantusFoto: Glow Images/East News

Dziś kasza to nie ta nudna manna z cukrem na śniadanie czy przypalona, gryczana na obiad. Kasza dziś rozkwita. Można powiedzieć, że jaglana, gryczana, jęczmienna, kukurydziana czy pęczak mają swój renesans.

Katarzyna Foszner, dietetyk, ekspert kampanii "Lubię kaszę. Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień" podkreśla niesamowite właściwości tego produktu. Maja Sobczak, autorka bloga "Qmam kaszę" zwraca uwagę, że można go wykorzystać wszędzie - od śniadań, przez obiady, po desery. - Kasza jest bardzo pierwotna, nasza, rdzenna, polska. Ona zawsze u nas była - mówi w Czwórce.

Blogerka zdradza również, że to właśnie dzięki niej możemy mieć szczęśliwe i uśmiechnięte jelita.

***

Tytuł audycji: Się mówi

Prowadzi: Piotr Firan

Gość: Maja Sobczak (autorka bloga "Qmam kaszę")

Przygotowała: Anna Depczyńska

Data emisji: 27.04.2016

Godzina emisji: 15.00

pj/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kulinarne eksperymenty - baw się jedzeniem

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2016 16:02
- Całe nasze życie kulinarne opiera się na eksperymentach i kto nie eksperymentuje w kuchni ten traci wiele, bo to jest bardzo rozwijające - mówi Kuba Korczak, ekspert kulinarny, szef kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kulinarne powroty - tradycja i fermentacja

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2016 14:23
- Poznań, Trójmiasto, Kraków świetnie rozwijają się gastronomicznie, jednak większość trendów wychodzi z Warszawy - mówi Magda z Krytyki Kulinarnej i zdradza nadchodzące mody.
rozwiń zwiń