Rok 2021 na talerzu. O kulinarnych trendach

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2021 09:00
Minione 12 miesięcy było wyzwaniem dlla całej branży kulinarnej. Czego możemy spodziewać się w 2021 roku - zostaniemy w kuchni na dłużej? 
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/Dean Drobot

Według raportu żywnościowego Food Raport 2021 sporządzonego przez austriacką badaczkę trendów żywnościowych Hanni Rützler, w tym roku duże znaczenie w strefie gastronomicznej będą miały: zdrowie, życie codzienne, jakość, przyjemność oraz zrównoważony rozwój.

Posłuchaj także:

Mateusz Kulik przyjrzy się tym zapowiedziom. W audycji pojawi się także gość - Szymon Dudek z kanału "Człowiek od jedzenia.

***

Na audycję "Tędy po trendy" zapraszamy w niedzielę (03.01) po godz. 9.05. Program poprowadzi Mateusz Kulik.

kul

Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria hobby
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Sandwich cubano. Wyczaruj karaibski smak we własnej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2020 11:45
Sandwich cubano to kanapka, której historia zaczyna się na karaibskiej wyspie, ale została spopularyzowana na Florydzie. Składa się z pieczeni wieprzowej, szynki, ogórków konserwowych, sera i musztardy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Fish and chips - jak przyrządzić w domu brytyjską klasykę?

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2020 09:30
Fish and chips, czyli ryba w panierce podawana z frytkami, to jedna z najbardziej znanych brytyjskich potraw. Jak podkreśla mistrzyni kuchni Alicja Strasburger, każdy, kto wybrał się na Wyspy, powinien choć raz jej spróbować. - To kultowe danie - mówiła gość Czwórki. 
rozwiń zwiń