X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kolorowy raj. Owoce i warzywa końca lata

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2015 10:30
- Warto korzystać teraz z warzyw i owoców, bo są świeże, dojrzałe, pełne witamin, minerałów i antyoksydantów - mówi dietetyczka Justyna Marszałkowska.
Audio
  • Owoce sezonowe - jak wykorzystać witaminową bombę? (Dajesz radę/ Czwórka)
Sierpień obfituje w owoce i warzywa. Jak łączyć je ze sobą i przyrządzać z nich pyszne sałatki, koktajle, zapiekanki i tarty?
Sierpień obfituje w owoce i warzywa. Jak łączyć je ze sobą i przyrządzać z nich pyszne sałatki, koktajle, zapiekanki i tarty?Foto: Depositphotos

- Końcówka lata pomimo tego, że jest nieprzyjemna, bo oznacza koniec ciepłych miesięcy, pod kątem kulinarnym i warzywno-owocowym jest to istny raj - przekonuje gość Czwórki i przyznaje, że w czasie sezonu truskawkowego przekłada owoce nad warzywa, zaś gdy przychodzi okres dojrzałości dyń, wówczas to warzywa biorą górę nad owocami. - Obie grupy produktów mają swoje plusy. Owoce są trochę słodsze, bardziej kaloryczne, ale mają również wiele wartości odżywczych - opowiada specjalistka.

W programie mówiliśmy o tym, czy można poprawić zdrowie, jedząc owoce, jak zrobić wyjątkowo dobry dżem oraz jakie przetwory są najmniej wartościowe.

***

Tytuł audycji: Dajesz radę

Prowadzi: Justyna Majchrzak

Gość: Justyna Marszałkowska (dietetyczka)

Data emisji: 24.08.2015

Godzina emisji: 12.00

sm/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dieta. Kiedy dbanie o zdrowie staje się naszą chorobą?

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2015 14:37
Czy zdrowe odżywianie może prowadzić do... utraty zdrowia? - Jedzenie ma być przyjemnością, a nie karą - podkreślała w Czwórce dietetyk Alicja Kalińska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dieta zdrowa i kolorowa. Talerz wegetarian pod lupą

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2015 12:30
- Tendencje światowe pokazują, że wegetarian jest coraz więcej, więc nie jest to chwilowa moda - twierdzi Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Viva!.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odchudzanie się lodami. Czy to możliwe?

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2015 10:00
Lody to przyjemności, której trudno sobie odmówić. Zdaniem niektórych jedzenie ich to sposób na to, by zrzucić zbędne kilogramy. Sprawdziliśmy, czy rzeczywiście tak jest.
rozwiń zwiń