X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zatrucia pokarmowe. "To ciągle zmora urlopowiczów"

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2017 18:50
Nic tak nie psuje wakacji jak problemy żołądkowe. - Świeżość produktów, które spożywamy, ma decydujące znaczenie. Zwłaszcza jeśli chodzi o mięso czy podroby - ostrzega dietetyk Ewa Trusewicz. 
Audio
  • Zemsta faraona, salmonella, nieświeży olej - jak uniknąć problemów z żołądkiem na wakacjach? (Czat Czwórki/Czwórka)
Ostatnio coraz większą popularnością cieszą się lody rzemieślnicze. Czy w wakacyjnych kurortach opłaca się ulegać tej modzie? (zdj. ilustracyjne)
Ostatnio coraz większą popularnością cieszą się lody rzemieślnicze. Czy w wakacyjnych kurortach opłaca się ulegać tej modzie? (zdj. ilustracyjne)Foto: Shutterstock.com/Zivica Kerkez

W ciepłe dni niewłaściwie przechowywane produkty stanowią duże zagrożenie dla naszego żołądka. - W lecie, nawet w temperaturze pokojowej, rozwijają się patogeny, bakterie i toksyny bakteryjne. Niektóre z nich są odporne na obróbkę termiczną - tłumaczy gość Czwórki i podpowiada, na co należy uważać w wakacyjnych kurortach. - Jeśli mamy ochotę na loda, kupmy firmowego. Zapakowanego i z zamrażarki - wyjaśnia.


Czytaj także
pizza 1200.jpg
Obieżysmak radzi, jak poznawać świat od kuchni

Często ofiarami zatruć pokarmowych stają się turyści, którzy wyjechali na egzotyczne wakacje. - W krajach afrykańskich czy azjatyckich ludzie mają zupełnie inną florę bakteryjną niż my. To, co dla nich jest nieszkodliwe, turyście z Europy może zrujnować wakacje - podkreśla Ewa Trusewicz, a Michał Piwowarek sprawdza, po czym rozpoznać objawy zatrucia pokarmowego i jak temu zaradzić.

***

Tytuł audycji: Czat Czwórki

Prowadzi: Piotr Firan

Materiał przygotował: Michał Piwowarek

Gość: Ewa Trusewicz (dietetyk kliniczny)

Data emisji: 7.08.2017

Godzina emisji: 16.08

kul/ab

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Przejdź na weganizm i zostań… sportowcem!

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2015 18:08
Strąk Man, czyli Adam Sułowski, weganin, który niedawno startował w podwójnym Ironmanie udowadnia, że mięso nie jest nam niezbędne, by żyć na sportowo.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy warto zadłużać się na wakacje?

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2017 17:00
Pieniądze pożyczamy już nie tylko na kupno domu, czy samochodu, ale też na wakacje. - Pieniądze pożyczane na urlop są droższe niż te, które dostaniemy w kredycie hipotecznym - ostrzega ekonomista Łukasz Kozłowski.
rozwiń zwiń