X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Monika Mrozowska udowadnia, że zupy mają moc

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2018 16:05
Monika Mrozowska w swojej książce "Zupy moc" przekonuje, że zupy łączą w sobie doskonały smak i wartości odżywcze. - Gdy przygotowywałam tę książkę, całą rodziną jedliśmy je właściwie trzy razy dziennie - mówiła w Czwórce.
Audio
  • Monika Mrozowska mówi o książce "Zupy moc" i poleca swoje ulubione przepisy (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Monika Mrozowska i Kamila Dębczak w studiu Czwórki
Monika Mrozowska i Kamila Dębczak w studiu CzwórkiFoto: Monika Góral/Czwórka

- Zupy to świetny, jednogarnkowy posiłek na śniadanie. Jestem fanką bardziej sycących śniadań, zamiast lekkich owsianek czy koktajli - mówiła Monika Mrozowska. - W okresie jesienno-zimowym zupy są u mnie w domu na porządku dziennym. Wiosną i latem także zjedzenie ciepłego posiłku rano także świetnie się sprawdza.

Najnowsza książka Mrozowskiej to 70 przepisów na zupy o mocy odchudzającej, uodparniającej i regenerującej. – Staram się, by moje zupy były treściwe. Szukając przepisów, inspirowałam się kulinariami całego świata: szukałam perełek kuchni wietnamskiej, węgierskiej, chorwackiej czy ukraińskiej – mówiła rozmówczyni Kamili Dębczak. - Znajdowałam ciekawe przepisy i zmieniałam je tak, by były zgodne z moimi przekonaniami. Jeśli więc dana zupa zawierała mięso, usuwałam je, zastępując innymi składnikami. Dzięki temu także sporo się nauczyłam.

Czym zaskoczy swoich czytelników Morozowska w książce "Zupy moc" i które przepisy są według niej najbardziej smaczne? Które zupy mają działanie wychładzające dla organizmu, a jakie składniki wzmacniają naszą odporność? I jak do zup przekonać dzieci? O tym w nagraniu rozmowy ze studia Czwórki.

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamila Dębczak

Gość: Monika Mrozowska (autorka książki "Zupy moc", aktorka)

Data emisji: 14.05.2018

Godzina emisji: 8.15

kd/jp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Twin Peaks. Miasteczko grozy, w którym można dobrze zjeść

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2017 14:56
Na ekranach telewizorów znów pojawi się kultowa tablica z napisem "Miasteczko Twin Peaks", a z głośnika popłynie motyw muzyczny Badalamentiego. - W tym serialu jedzenie jest wszędzie i znaczy więcej niż nam się wydaje. Pojawia się ono w kluczowych momentach - mówił dziennikarz Marcin Radomski.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Bio, eko czy organic? "Stosuj zasadę ograniczonego zaufania"

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2018 17:00
- Teoretycznie wszystkie te określenia powinny znaczyć to samo i powinny być certyfikowane przez Unię Europejską zielonym znaczkiem z listkiem złożonym z 12 gwiazdek. Ale w tej kwestii wyobraźnia producentów nie zna granic i łatwo jest dać się nabrać - ostrzega Anna Kurowicka z "Ulicy Ekologicznej".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Od kuchni staropolskiej do współczesnej. "Polski powód do dumy"

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2018 16:40
Siedlecka babka ziemniaczana, warmińskie dzyndzałki, fasola ze śliwkami z Pienin i mazurski placek z jeżynami - to tylko niektóre przysmaki, którymi można się uraczyć w kilku częściach Polski.
rozwiń zwiń