Chaczapuri - sekrety gruzińskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2020 13:26
Mąka i ser - to podstawowe składniki, żeby zrobić chaczapuri, czyli tradycyjną gruzińską potrawę. Jak przygotować tę potrawę?
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Motortion Films/Shutterstock

Chachapuri to gruziński zapiekany placek z serem. Formuje się je w różne kształty: bywają okrągłe, kwadratowe, podłużne, albo łódki lub koperty. Najlepsze są te wypiekane w specjalnym piecu.

O tej tradycyjnej, gruzińskiej potrawie porozmawiamy w audycji.​

***

Na audycję "Nie na-żarty" w sobotę (14.03) o 17.05 zaprasza Mateusz Kulik


kd

Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria gotowanie
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Poke bowl - hawajska odpowiedź na sashimi

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2020 18:30
Choć to popisowe danie mieszkańców Hawajów, jego korzenie tkwią w kuchni japońskiej. "Poke" oznacza "pokrojone na kawałki", a nazwa odnosi się do plastrów lub kawałków surowej ryby, które są podawane w misce razem z ryżem, dressingiem, warzywami i przyprawami.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia góralska prosto ze Szczyrku. Z czym to się je?

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2020 10:41
Jak podaje się baraninę, co to są moskole i jak smakuje żur szczyrkowski. O regionalnych przysmakach opowiadaliśmy prosto z Beskidów. 
rozwiń zwiń