Polskie Radio Dzieciom

Melba brzoskwiniowa

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 16:31
Melba to deser przygotowywany ze świeżych brzoskwiń, lodów waniliowych i słodzonego przecieru truskawkowego lub malinowego. Przepis opracowano na cześć australijskiej śpiewaczki Nellie Melby.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Potrawa składa się z kilku łatwo dostępnych składników, jest też prosta do przygotowania. Przy swojej prostocie i typowości jest to deser powszechnie uchodzący za elegancki, czy wręcz luksusowy.

Zapraszamy na pyszną kulinarna podroż śladem brzoskwiniowej melby.

Audycję przygotowała Marta Powałowska.

Data emisji: 13.01.2019

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00


Zobacz także
Czytaj także

Kutia - słodki deser na wigilijnym stole

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2019 06:00
Kutia to chyba najpopularniejsza słodka potrawa świąteczna. To w zasadzie pszenica i mak, ale pełne pysznych i bardzo aromatycznych dodatków, przede wszystkim bakalii – pszenicy, orzechów włoskich, migdałów i smażonej skórki pomarańczowej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Tort kanapkowy

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2018 17:35
Pomysł na taki tort na słono pochodzi ze Szwecji, jest tam bardzo popularny i przygotowuje się go często na .. wieczór sylwestrowy.
rozwiń zwiń