X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Food truck - jak działa restauracja na kółkach?

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2015 15:00
Burgery, pizza i dania kuchni świata przygotowywane w ciężarówkach i starych autobusach. Jedzenie z mobilnych restauracji podbija Polskę.
Audio
  • Food trucki "od kuchni" - jak przygotowuje się w nich jedzenie? (Nawiedzeni/Czwórka)
W food trucku musi zmieścić się zarówno bar, jak i kuchnia pozwalająca na swobodne przygotowywanie dań
W food trucku musi zmieścić się zarówno bar, jak i kuchnia pozwalająca na swobodne przygotowywanie dańFoto: Polskie Radio

My przyglądamy się food truckom "od kuchni" (dosłownie!) i sprawdzamy, jak to możliwe, że w niewielkim samochodzie mieszczą się kucharze i barmani, a do tego jest jeszcze przestrzeń na przechowywanie i przygotowywanie jedzenia. - W zabudowie są urządzenia chłodnicze, grzewcze, ciekawie zamykane szafki i pompa, która doprowadza wodę do kranów - mówi Michał Pasternakiewicz, właściciel food trucka.

W audycji sprawdzamy także, z jakich składników robiony jest najdroższy hot-dog świata, króry kosztuje... 169 dolarów!

***

Tytuł audycji: Nawiedzeni

Prowadzi: Patryk Kuniszewicz

Materiał przygotowała: Marta Hoppe

Data emisji: 8.07.2015

Godzina emisji: 9.00

mg/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Światowy Dzień Zdrowia: jak jeść zdrowo i smacznie?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2015 14:00
Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dlaczego jabłka i zielona herbata są zdrowe?

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2015 11:40
Brytyjscy naukowcy znaleźli odpowiedź na pytanie, w jaki sposób składniki zawarte w jabłkach oraz zielonej herbacie działają antymiażdżycowo i antynowotworowo.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dbasz o linię? Jedz deser na śniadanie!

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2015 16:00
Zdaniem naukowców to jedyny sposób, by - nie odmawiając sobie słodkich przyjemności - nadal nosić swój rozmiar.
rozwiń zwiń