Dieta w walce ze smogiem

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2018 14:38
W związku z trwającym Szczytem klimatycznym, zastanowimy się jak wzmocnić osłabiony przez smog organizm poprzez dietę.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay

Aronia, świeże owoce, mrożonki czy soki zawierają antyoksydanty. Pomoc przychodzi także pod postacią małej, słodkowodnej algi – chlorelli. Nazywana często multiwitaminą natury jest bogata w witaminy i minerały, dzięki którym naturalnie odkwasza i oczyszcza organizm. Co jeszcze należy jeść, aby smog nie zatruł nam organizmu i życia?

***

Na audycję z cyklu "Sztuka jedzenia" w niedzielę (9.12) od godz. 13.05 zaprasza Beata Kwiatkowska.

pj 

 

Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria
Czytaj także

Pascal Brodnicki: gotowanie jest okazją

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2018 13:04
"Tuba Smaku" to książka kulinarna i przygodowa. - Jedna osoba zaczyna opowiadać historię, a kolejne dodają coś do niej, są to głównie przepisy kulinarne - mówią współautorzy książki. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Animowane jedzenie. Czy Disney jest smaczny?

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2018 14:00
Myszka Miki 90 lat temu zadebiutowała na ekranie. A co jadł ten sympatyczny gryzoń, i jak się to zmieniło przez ostatnie 90 dekad? A co konsumowali inni bohaterowie Disneya?
rozwiń zwiń