X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Pascal Brodnicki: gotowanie jest okazją

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2018 13:04
"Tuba Smaku" to książka kulinarna i przygodowa. - Jedna osoba zaczyna opowiadać historię, a kolejne dodają coś do niej, są to głównie przepisy kulinarne - mówią współautorzy książki. 
Audio
  • Mickey Rotten, Pascal Brodnicki, Agata Stankiewicz opowiadają o książce "Tuba Smaku" (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Michał Rotten, Pascal Brodnicki, Agata Stankiewicz
Michał Rotten, Pascal Brodnicki, Agata StankiewiczFoto: Czwórka

- Chodziło o to, żeby ta książka była niekonwencjonalna, nie dzieliła się na typowe działy: śniadania, obiady... Dla nas punktem wyjścia jest okazja: śledzik, parapetówka, randka - mówi Pascal Brodnicki. - To fajny sposób podchodzenia do kuchni. Gotowanie jest okazją do spotkania się, wspólnego gotowania, by przyjaciele zebrali się wokół stołu - dodaje. 

Mickey Rotten i Agata Stankiewicz podkreślają, że każdy ze 110 przepisów w "Tubie Smaku" jest przetestowany. Książce towarzyszy też kanał na YouTube, jednak autorzy podkreślają, że nie znajdziemy na nim przepisów z publikacji. 

Jakimi przepisami Czwórkowi goście sprzątają lodówkę? Co serwuje kosmetolożka? Czy to publikacja dla studentów? Kto jeszcze należy do grona współautorów "Tuby Smaku"? M.in. o tym w rozmowie z audycji "Pierwsze słyszę". 

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Mateusz Fusiarz

Goście: Mickey Rotten (Michał Gniłka), Pascal Brodnicki, Agata Stankiewicz (Sugarlady) - współautorzy książki "Tuba smaku"

Data emisji: 28.11.2018

Godzina emisji: 8.16

pj/ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Co gotuje Mama Muminka? I czemu Saamowie pieką chleb dopiero od 200 lat

Ostatnia aktualizacja: 26.11.2018 12:00
Finlandia - kraj świętego Mikołaja, sauny, zespołów metalowych, skoków narciarskich i ojczyzna Muminków. Oprócz tego, ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pieczemy pierniki!

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2018 17:58
To najwyższy czas, żeby pomyśleć o przygotowaniu ciasta na pierniki, które będziemy chcieli podać na święta. Który przepis jest najlepszy? Jak przechowywać wypieki, by pod koniec grudnia były nadal aromatyczne i smaczne? Od czego zacząć?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czego Thomas Keller uczy mistrzów kuchni

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2018 12:16
- Tak to jest w dzisiejszych czasach, że książki kucharskie mają nie tylko przekazać wiedzę na temat gotowania i zdjęcia gotowych dań, ale są też gotowymi albumami - mówi kucharz Michał Kępiński. 
rozwiń zwiń