X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia filmowa: Jiro i jego sushi

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2016 14:00
Jiro Ono - jeden z najsłynniejszych mistrzów sushi na świecie - został bohaterem dokumentu Davida Gelba "Jiro śni o sushi". - To film o wielkiej pasji i dążeniu do doskonałości - mówi dziennikarka filmowa Magda Maksimiuk.
Audio
  • "Jiro śni o sushi" - czego o kuchni japońskiej dowiemy się z filmu Davida Gelba (Pasjonauci/Czwórka)
Jiro śni o sushi to opowieść o pasji, ambicji i dążeniu do doskonałości, a także o skomplikowanych stosunkach między ojcem perfekcjonistą i jego synami
"Jiro śni o sushi" to opowieść o pasji, ambicji i dążeniu do doskonałości, a także o skomplikowanych stosunkach między ojcem perfekcjonistą i jego synamiFoto: Glow Images/East News

Jiro jest właścicielem maleńkiej restauracji w Tokio, w której mieści się jedynie 10 miejsc. - Rezerwacje trzeba robić z dużym wyprzedzeniem i liczyć się z wysokimi kosztami, bo serwowane tam sushi osiąga zawrotne sumy - tłumaczy Maksimiuk i opowiada na czym polega sukces Jiro. W audycji kucharz sushi Andrzej Długowolski zdradza także przepis na japońskie rolki. 

***

Tytuł audycji: Pasjonauci

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Przygotowała: Ola Opala

Data audycji: 4.06.2016

Godzina audycji: 17.40

kul/fbi

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia japońska to nie tylko sushi

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2015 18:00
Zbierają przepisy kuchni japońskiej i poznają kulturę mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Adrian, Kacper i Karolina mają też pomysł na to, by upowszechniać wiedzę o dalekowschodnim gotowaniu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Filmowe dokumenty. Na pograniczu fikcji i faktu

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2016 13:30
- Fenomen festiwalu Millenium Docs Against Gravity polega na profetyzmie i umiejętności kreowania trendów - opowiada Piotr Czerkawski.
rozwiń zwiń