Smakowita Ukraina i kraje Kaukazu

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2018 16:07
Gościem audycji była Olia Hercules, autorka książek poświęconych ukraińskiej i kaukaskiej kuchni.
Audio
  • Olia Hercules o ukraińskiej i kaukaskiej kuchni (Droga przez mąkę/Dwójka)
Tradycyjne ukraińskie potrawy
Tradycyjne ukraińskie potrawyFoto: photo_master2000/Shutterstock

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Olia Hercules (autorka książek poświęconych ukraińskiej i kaukaskiej kuchni)

Data emisji: 19.05.2018

Godzina emisji: 12.00

pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia wietnamska. "Sajgonki wymyślono w Warszawie"

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2018 15:00
- Nazwę "sajgonki" pod koniec lat 80. zaproponował nasz kolega Wietnamczyk, studiujący w Polsce, który bardzo dobrze mówił po polsku. Zapisał ją na kartce i się upowszechniła w kolejnych restauracjach - opowiadał w Dwójce Ngo Van Tuong, popularyzator kuchni wietnamskiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Spotkanie z księciem kuchni peruwiańskiej

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2018 14:29
Od kilku lat w kulinarnych kręgach mówi się, że kuchnia z Peru jest w natarciu i przyszłość należy do niej. O to, czym mogą się pochwalić kucharze z tego kraju opowiadał Mitsuharu Tsumura,  jednego z najlepszych peruwiańskich szefów kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepisy na staropolskie dania z ryb

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2018 20:46
Gościem audycji był prof. Jarosław Dumanowski - historyk, szef Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu im. M. Kopernika w Toruniu.
rozwiń zwiń