Opowieść Jana Knąbera, Mistrza Polski Sommelierów

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2025 12:53
Gościem audycji "Droga przez mąkę" był tym razem Jan Knąber - laureat XXIV Mistrzostw Polski Sommelierów, zawodowo od dwóch lat związany z restauracją Rozbrat 20.
Krajobraz Lombardii, Włochy
Krajobraz Lombardii, WłochyFoto: Shutterstock/mibres

Posłuchaj na podcasty.polskieradio.pl >>>

Audycja jest opowieścią o miłości do wina. Jej bohater, Jan Knąber, pomimo młodego wieku może poszczycić się znakomitymi osiągnięciami. Ich ukoronowaniem było zwycięstwo w Mistrzostwach Polski Sommelierów. Miłośnicy wina powinni zapamiętać to nazwisko, ma on bowiem zadatki na nową gwiazdę polskie sceny kulinarnej. W audycji opowiada o swoim doświadczeniu, metodach nauki, a także o tym, dlaczego jego wybór padł właśnie na wino, a nie na naukę.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 20.07.2025

Godz. emisji: 13.30

Czytaj także

"Gastronom zjednoczenia Włoch", czyli XIX-wieczna kuchnia Artusiego

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2017 15:00
- Pellegrino Artusi sam nie gotował, miał dwóch wiernych służących, z których pomocą doprowadzał kulinarne przepisy do perfekcji - o autorze legendarnej książki "Włoska sztuka dobrego gotowania", opowiadała jej tłumaczka Tessa Capponi-Borawska.
rozwiń zwiń