X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Maia Sobczak - kobieta, która kuma kaszę

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2015 13:00
Autorka bloga i książki "Qmam kasze" przekonuje, że dobre jedzenie kojarzy jej się z pozytywnymi emocjami: miłością i bezpieczeństwem, a gotowanie pozwala jej wrócić myślami do czasów dzieciństwa.
Audio
  • Maia Sobczak, autorka bloga i książki "Qmam kasze", o swoim podejściu do gotowania (Dzień Kobiet/Czwórka)
Kasza to jeden z podstawowych składników tradycyjnej polskiej kuchni
Kasza to jeden z podstawowych składników tradycyjnej polskiej kuchniFoto: Pixabay (Domena publiczna)

Blogerka zapewnia też, że nigdy nie zapomni smaku truskawkowych placków swojej babci Jasi, chociaż dziś szczególnymi względami darzy kasze - od jaglanej, przez jęczmienną, po gryczaną.

- Kasza ma taką magiczną moc, że bardzo dba o jelita. Poza tym różne rodzaje kasz działają w nieco odmienny sposób, a większość moich przepisów to po prostu lekarstwa w przyjemnej formie. Jak jest kasza, to jest jedzenie! - zapewnia Maia Sobczak.

Blogerka podaje też przepis na naturalną czekoladę bez grama cukru, którą robi się z suszonych fig. Z kolei prowadząca Katarzyna Dydo zdradza, jak udała jej się jaglanka z gruszką i tymiankiem według pomysłu Mai. 

***

Tytuł audycji: Dzień Kobiet

Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni

Gość: Maia Sobczak (Autorka bloga i książki "Qmam kasze")

Data emisji: 30.10.2015

Godzina emisji: 7.00

mg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Olivier Nasti: kucharz powinien być artystą

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2015 06:00
Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Koktajl "Bądź Piękna" - przepis na urodę

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 12:00
Swoje koktajle proponują Ania Lewandowska, Ewa Chodakowska, Kamila Szczawińska czy Beata Sadowska. Teraz pora na nasz koktajl "Bądź Piękna"
rozwiń zwiń

Czytaj także

Vloger Piotr Ogiński: gotowanie to ciężka praca

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2015 11:30
Piotr od 10 lat prowadzi popularny videoblog "Kocham gotować", na swoim koncie ma też udział w dwóch kulinarnych programach typu talent show. Do studia Czwórki przyniósł... patelnię!
rozwiń zwiń