X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Wszystkich Świętych. Cmentarze jak jarmarki?

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2014 15:38
Lizaki, cukrowa wata, hot-dogi, kebaby i kolorowe balony. To nie opis kolorowego jarmarku tylko polskich cmentarzy w Dzień Wszystkich Świętych.
Wszystkich Świętych. Cmentarze jak jarmarki?
Foto: Glow Images/East News

Kiedyś podczas dnia Wszystkich Świętych na cmentarzach królowały znicze i chryzantemy, a od czasu do czasu pańska skórka i obwarzanki. Teraz przy większości nekropolii rozpoczyna się festiwal kuchni świata połączony z handlem wielobranżowym. Na cmentarzach kupi można m.in. kanapki ze smalcem, cebulą, ogórkiem i pomidorem, a niektórych miejscach także kolorowe balony, watę cukrową, czy lizaki.

Czy tego dnia nekropolie rzeczywiście muszą zamieniać się w jeden wielki jarmark?

Na dyskusję zapraszamy do audycji "Tędy po trendy" w sobotni poranek, 1 listopada, od godz. 9.00 do 11.00.

(kd)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

20 lat przyjaźni "Przyjaciół". "To kultowy serial"

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2014 18:00
Minęła 20. rocznica premiery legendarnego serialu "Przyjaciele", amerykańskiej produkcji, dzięki której międzynarodową karierę zrobili m.in. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow i Matt LeBlanc.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Eko moda - chwilowy trend czy stała tendencja?

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2014 14:00
Brytyjska projektantka Suzanne Lee hoduje materiał z zielonej herbaty, drożdży, cukru i garstki bakterii, z których po kilku tygodniach tworzy się organiczna tkanina. Lee "szyje" z niego bluzki, kurtki, kimona, a w zasadzie rzeźbi je, kiedy materiał jest jeszcze mokry i plastyczny. - Projekt jest ciekawy, ale trudno mu wróżyć szansę na wielki sukces - powiedziała Anna Pięta.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Ekologiczny streetart zawładnie ulicami miast?

Ostatnia aktualizacja: 26.10.2014 10:00
- Ostatnio modny stał się mech, który streetartowcy wykorzystują jako "atrament" - przekonuje Konrad Jerin. - Wykorzystuje się go zamiast farb w sprayu do tworzenia graffiti.
rozwiń zwiń