Grzegorz Łapanowski i świąteczna kuchnia

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2015 15:20
Kucharz, autor książek i programów kulinarnych i twórca fundacji "Szkoła na Widelcu" odwiedził Czwórkę, by opowiedzieć o bożonarodzeniowych tradycjach.
Audio
  • Grzegorz Łapanowski o kulinarnych tradycjach bożonarodzeniowych (Tędy po trendy/Czwórka)
Grzegorz Łapanowski uwielbia tradycyjne Święta
Grzegorz Łapanowski uwielbia tradycyjne ŚwiętaFoto: fot. Aurelia Chmiel

Grzegorz Łapanowski opowiada, że Święta spędza w swoim rodzinnym domu, a kulinarne tradycje są dla niego niezmiernie ważne. - W moim domu menu świąteczne jest prawie niezmienne, odkąd pamiętam. Zawsze był barszcz z uszkami, pierogi w najróżniejszych odsłonach, gołąbki z sosem grzybowym, a na pierwszy dzień Świąt - sałatka GS-owska z tego, co zostało z Wigilii - wspomina Łapanowski.

Gość Czwórki podpowiada też, co robić, żeby uniknąć przedświątecznej nerwówki i w spokoju przygotowywać się do Świąt. Prowadzącym udało się także wyciągnąć od niego kilka informacji na temat zawodowych planów na nowy rok.

***

Tytuł audycji: "Tędy po trendy"

Prowadzący: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński

Gość: Grzegorz Łapanowski (kucharz, osobowość telewizyjna)

Data emisji: 20.12.2015

Godzina emisji: 10.00

mg/fbi

Czytaj także

Proste przepisy na szybkie i smaczne dania

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2015 12:30
- Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marcin Kuc: wciąż nie trafiłem na mój kulinarny Mount Everest

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2015 14:19
Jest smakoszem i autorem męskiego bloga kulinarnego "Jaja w kuchni”. Jego zdaniem w gotowaniu chodzi o to, by było szybko, smacznie i konkretnie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wrocław od kuchni, czyli kulinarne wycieczki po mieście

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2015 12:45
Agnieszka Szydziak i Aneta Pacuła-Podemska bacznie śledzą trendy we wrocławskiej gastronomii, oprowadzają smakoszy kulinarnymi szlakami i organizują spotkania z szefami kuchni oraz degustacje.
rozwiń zwiń