Zupka w proszku - co w niej jest?

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2021 07:00
Zupka w proszku to błyskawiczne, popularne studenckie danie. Wystarczy dolać wody, chwilę poczekać i gotowe. Sprawdzamy co tak naprawdę zawiera.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock/sebikus

burger weganizm wegetarianizm warzywa kuchania jedzenie 1200.jpg
Sloppy Joe. "Niechlujna" kanapka do zabawy

Posłuchaj także:

Kto nie zna zupki błyskawicznej? Dla niejednego jest wybawieniem, gdy głód zagląda w oczy, a nie ma czasu na kulinarne dzieła. Producenci coraz częściej podkreślają, że ich produkty nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, czy glutaminianu sodu. A co w nich jest? Sprawdzamy, czy posiłki w proszku są zdrowe i powinny stanowić element codziennego jadłospisu.


***

Na audycję z cyklu "Nie na-żarty" w sobotę (20.11) o godzinie 17.05 zaprasza Mateusz Kulik.  

aw

Czytaj także

Łosoś - smaczny, zdrowy i ładnie wygląda

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2021 13:45
Kiedyś uchodził za rybę luksusową, dzisiaj sięgamy po niego na co dzień. Łosoś doskonale nadaje się na śniadanie, obiad i kolację. Może być smażony, grillowany, wędzony czy duszony, sposobów jego przyrządzania jest wiele. Sprawdzamy co kryje w sobie łosoś.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pawłowa i Kucharski. Kto serwował Iwaszkiewiczom kurę po literacku?

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2021 09:00
Kura po literacku, ogórki z miodem i "sałatka z płytkiego morza" były przysmakami autora "Panien z Wilka" i często gościły na stole Iwaszkiewiczów. Kto przygotowywał te smakołyki? 
rozwiń zwiń