X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Można jeść, jeść, jeść i być zdrowym

Ostatnia aktualizacja: 04.11.2012 11:40
Od lat wiadomo, że to, co jemy przekłada się na nasze zdrowie. Najlepsi kucharze europejscy, również polski mistrz kulinarny, Robert Sowa wraz z kardiologami serwują nam "Europejską książkę kucharską", po to by gotować smacznie i zdrowo.
Audio

Wcale nie trzeba przebiec maratonu ani nawet regularnie chodzić na siłownię, żeby być zdrowym. Nie trzeba nawet faszerować się lekarstwami czy suplementami diety. Wystarczy pyszna i zdrowa kuchnia.

- Nie ma najmniejszego problemu by jeść jednocześnie dbając o serce. Jeśli będziemy jeść świeże owoce i warzywa, białe mięsa, ryby, pieczywo wieloziarniste to jesteśmy na dobrej drodze - mówi Robert Sowa, mistrz kulinarny z restauracji "Sowa i przyjaciele".

Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że otwieramy lodówkę i możemy zjeść to, co się tam znajduje. Dlatego warto zadbać o rozsądne zakupy.
- Musimy pamiętać, że nie jesteśmy workiem, który może pęcznieć do granic. Musimy jadać tak jak lubimy i nie przesadzać z jedzeniem o pewnych porach - mówi mistrz kulinarny.
Nawet boczek możemy przygotować tak, że będzie lżejszy - warto tu zadbać o zdobycie boczku ze świnki karmionej samymi jabłkami, albo po prostu na pyszny boczek wybrać się do restauracji.
"Europejska książka kucharska" została przygotowana z myślą o europejskich sercach. Na naszej antenie Robert Sowa zdradza fantastyczne przepisy na jajka, rybę i desery - posłuchaj załączonej audycji Patryka Kuniszewicza "Hyde Park" i sprawdź je.
(pj)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Czy nauka musi być nudna?

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2012 21:00
W poniedziałek w "Poranku" poznaliście atrakcyjne sposoby na naukę! Rozwiązania proponowane przez Centrum Nauki Kopernik to m. in. śpiewająca Wikipedia i żywa biblioteka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Hyde Park schodzi pod ziemię

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2012 18:00
Przyjrzyjrzeliśmy się bliżej temu, co jest pod powierzchnią ziemi...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Być zadbanym to nie wstyd

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2012 18:00
Czy prawdziwy mężczyzna może być metroseksualny? A może przesadne dbanie o siebie to w męskim świecie ujma i powód do wstydu?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Miejsca, których już nie ma...

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2012 08:15
"Hyde Park" odwiedza miejsca kultowe, a zarazem magiczne! Miejsca, które za chwile mogą na dobre zniknąć, zamienione na supermarkety.
rozwiń zwiń