X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zdrowo to także smacznie. Liczy się balans

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2016 19:27
Taką dewizę w gotowaniu wyznaje Justyna Połeć, autorka kulinarnego bloga, ale przede wszystkim pasjonatka gotowania. W "Czacie Czwórki" zdradziła kilka sekretów swojej kuchni i zdrowego stylu życia.
Audio
  • Co jest najważniejsze w zdrowym gotowaniu? (Czat Czwórki/Czwórka)
Aby zdrowo jeść, wcale nie trzeba rezygnować ze smaku
Aby zdrowo jeść, wcale nie trzeba rezygnować ze smakuFoto: pixabay.com/Unsplash/domena publiczna

- Dieta powinna być urozmaicona. Jeśli nie ma względów zdrowotnych, to nie powinniśmy niczego odstawiać - przekonywała Justyna Połeć. Jej przygoda ze zdrowym gotowaniem zaczęła się po powrocie ze Stanów Zjednoczonych, kiedy postanowiła zrzucić parę kilogramów. - Na początku moim celem było zadbanie o sylwetkę. A potem odkryłam cały świat zdrowego gotowania - mówiła. 

Justyna Połeć W odżywianiu najważniejszy jest balans i rozsądek. Trzeba pamiętać, że jedzenie to przyjemność

Inspiracją do rozpoczęcia kulinarnych poszukiwań było dla niej także fotografowanie jedzenia - co oprócz "apetycznych" fotografii potraw znajdziemy na jej blogu? Garść zdrowych przepisów - wegańskich, wegetariańskich i z mięsem - a także porady dotyczące zdrowego trybu życia.

A czy można "na zdrowo" przerobić tradycyjne, babcine przepisy? I czy Justyna Połeć w swojej kuchni unika cukru? O tym dowiecie się z nagrania audycji, w której także sprawdziliśmy Wasze zdrowe nawyki.

***

Tytuł audycji: "Czat Czwórki"

Prowadzi: Piotr Firan

Materiał: Justyna Tylczyńska

Goście: Justyna Połeć (pasjonatka zdrowego gotowania i autorka bloga justdeliciousx.pl)

Data emisji: 28.11.2016

Godzina emisji: 16.08

jsz/ab

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Sztuka osiągania kulinarnego mistrzostwa

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2016 17:00
Przyczynkiem tego wydania "Sztuki Jedzenia" jest film dokumentalny Pierre'a Deschampsa "Noma: My Perfect Storm", w którym poznajemy René Redzepiego, szefa kuchni najsłynniejszej i najlepszej kopenhaskiej restauracji.
rozwiń zwiń

Czytaj także

W zdrowym gotowaniu liczy się kreatywność

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2016 18:00
8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Z tej okazji o najlepsze sposoby obróbki warzyw, owoców, mięsa i ryb zapytaliśmy ekspertów z Fundacji Szkoła na Widelcu - dietetyczkę Ulę Somow i kucharza Grzegorza Łapanowskiego.
rozwiń zwiń