X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Michał Bryś i jego kuchnia jak muzyka The Rolling Stones

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2017 15:22
- Muzyka była i jest obecna w moim życiu, od zawsze była moją inspiracją do gotowania i tworzenia nowych dań - opowiadał w Czwórce szef kuchni.
Audio
  • Michał Bryś o kulinarnych inspiracjach, planach zawodowych i nie tylko (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Michał Bryś
Michał BryśFoto: PAP/Stach Leszczyński

Z wykształcenia aktor, był producentem telewizyjnym, reżyserem, scenarzystą, współpracował z takimi gwiazdami jak zespół Hey, Kasia Kowalska, Kasia Nosowska. Michał Bryś ostatnio widzom dał się poznać jako surowy szef "Piekielnej kuchni". - Jak większość moich kolegów po fachu nie kończyłem żadnej szkoły gastronomicznej, a moim uniwersytetem były po prostu kuchnie najlepszych restauracji - wspominał Michał Bryś. Podkreślał, że jego doświadczenie związane z show-biznesem i światem sztuki pomaga mu w rozwijaniu kulinarnej pasji. - Niektóre z moich dań nazywałem nawet tytułami piosenek np. czarny deser z indyjskimi przyprawami to "Paint It Black", jak utwór grupy The Rolling Stones - opowiadał w rozmowie z Czwórką. Zdradził także swoje plany związane m.in. z napisaniem książki, aktorstwem, a także... otwarciem piekarni.

W programie gościła także Joanna Chacińska. Wokalistka zespołu Bisquit mówiła o swojej kolejnej podrózy kulinarno-muzycznej. A o jadalnych nośnikach muzycznych, m.in. płytach gramofonowych z czekolady, w materiale reporterskim opowiadała Dominika Klimek. Zapraszamy do wysłuchania nagrania całej audycji "Sztuka jedzenia" <<<

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Michał Bryś (kucharz, aktor, producent muzyczny)

Data audycji: 11.06.2017

Godzina audycji: 15.15

kd/jsz

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Co byśmy jedli, gdyby nie produkty z importu?

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2017 15:32
Czy składniki, które pojawiają się na polskim stole na pewno są polskie? - Nie zdajemy sobie sprawy, skąd biorą się warzywa czy przyprawy, choć producenci informują nas o kraju pochodzenia na opakowaniach. Cynamon, czy goździki już się nam "opatrzyły", a przecież są egzotyczne - mówiła Joanna Lewandowska z Kwiatowej Manufaktury.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Twin Peaks. Miasteczko grozy, w którym można dobrze zjeść

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2017 14:56
Na ekranach telewizorów znów pojawi się kultowa tablica z napisem "Miasteczko Twin Peaks", a z głośnika popłynie motyw muzyczny Badalamentiego. - W tym serialu jedzenie jest wszędzie i znaczy więcej niż nam się wydaje. Pojawia się ono w kluczowych momentach - mówił dziennikarz Marcin Radomski.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Scherlock Holmes - kulinarny abnegat czy smakosz?

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2017 13:00
Popularny detektyw nad jedzenie przekładał kawę i fajkę. Najczęściej jadał kanapki z wołowiną. O kulinarnych wątkach w historiach o Sherlocku Holmesie rozmawialiśmy w "Sztuce jedzenia".
rozwiń zwiń