X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

"Wszyscy ludzie, których znam, są chorzy psychicznie". Historie o rozczarowaniu współczesnością

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2018 16:58
- Ktoś kiedyś powiedział, że wszystkie książki są o miłości. Ta również, ale opowiada o miłości do siebie samego - mówił Krystian Nowak, autor książki "Wszyscy ludzie, których znam, są chorzy psychicznie".
Audio
  • W pogodni za absurdem, Literacki debiut Krystiana Nowaka (Pierwsze słyszę/Czwórka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Eugenio Marongiu/Shutterstock

- Moja książka nie ma mocno zarysowanej fabuły. Kilka, w tym moja ulubiona "Paragraf 22" Josepha Hellera jest skonstruowana w ten sam sposób. Stworzyłem motyw przewodni, który przewija się przez kolejne strony, ale w większości jest to zbiór przypadków z życia - opowiadał debiutujący pisarz.

- Nie wydałem tej książki dlatego, że jestem blogerem i miałem duże zasięgi. Napisałem ją i rozesłałem do kilku wydawnictw, licząc na to, że komuś się spodoba i będzie chciał to wydać. Dopiero potem wygadałem się, że prowadzę funpage - wyjaśniał.

Dlaczego lubimy podążać tropem absurdów życia codziennego? Jakiego rodzaju humoru możemy spodziewać się w debiucie literackim blogera? Dlaczego książka nie posiada jednolitej fabuły? Zapraszamy do wysłuchania nagrania.

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzący: Kamil Jasieński

Gość: Krystian Nowak autor książki "Wszyscy ludzie, których znam, są chorzy psychicznie", autor inicjatyw "Zdelegalizować coaching i rozwój osobisty”, "Patriota Mariusz" czy "Tak trzeba żyć"

Data emisji: 4.07.2018

Godzina emisji: 8.15

ac/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Paweł Opydo ratuje świat przed złą literaturą

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2017 11:00
- Dobrze jest mieć świadomość, że nawet nasze ulubione książki nie zawsze są idealne. Jestem wielkim fanem "Harry'ego Pottera", a nie przeszkodziło mi to doszukać się w nim niekonsekwencji i błędów logicznych - mówi Paweł Opydo, autor kanału "Złe książki".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Od bloga do książki. Jak pisać o zjawiskach z sieci?

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2017 11:44
- Cykl życia tekstu w internecie to mniej więcej jeden dzień, a ja popełniłem kilka fajnych i nie chciałem, żeby się zakopały - wyznaje w Czwórce bloger PigOut - Głodny, Zły i Brzydki, który ostatnio wydał książkę "Świnia ryje w sieci, czyli z pamiętnika hejtera". 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Michał Korkosz: fotografię kulinarną trzeba kochać

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2017 11:19
Swojego bloga prowadzi od niespełna roku. O materiałach, jakie na nim zamieszcza mówi: "zbiór hedonistycznych, bardzo rozkosznych, ale też zdrowych i lekkich przepisów kulinarnych". Jako pierwszy w historii magazynu Saveaur zdobył dwie statuetki za najlepsze zdjęcie kulinarne.
rozwiń zwiń