X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kulinarna książka wiosny 2016? O kwiatach!

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2016 12:00
- Ta książka przekona was do jedzenia kwiatów. Dajemy jej 10/10 - mówili o publikacji "Jadalne kwiaty" Małgorzata Minta i Łukasz Modelski.
Audio
  • Kulinarna książka wiosny 2016? O kwiatach! (Droga przez mąkę/Dwójka)
Fragment okładki książki Jadalne kwiaty Magdaleny Kalemby-Drożdż
Fragment okładki książki "Jadalne kwiaty" Magdaleny Kalemby-DrożdżFoto: materiały prasowe wydawnictwa Pascal

W audycji "Droga przez mąkę" przyjrzeliśmy się nowościom wydawniczym poświęconym jedzeniu. Za najlepszą książkę blogerka kulinarna Małgorzata Minta uznała kwiatową publikację Małgorzaty Kalemby-Drożdż. - Te przepisy nie onieśmielają, ale sprawią, że czytając o chryzantemach w tempurze czy lodach fiołkowych od razu chce się jeść - podkreślała.

Z książki "Jadalne kwiaty" dowiedzieć się można, że nasturcje są pieprzne w smaku z lekką nutką miodu, zaś ogórecznik ma faktycznie ogórkowy posmak.

Poza tym w audycji mówiliśmy o książce, która w doskonały sposób przybliża obcokrajowcom zagadnienia polskiej kuchni oraz o włosko-amerykańskich przepisach Audrey Hepburn, o których napisał jej syn. Największym zaskoczeniem okazała się książka Amerykanki, która zakochała się we francuskich potrawach. - Początek przeraża, ale rozwinięcie jest niezwykle bogate w ciekawe treści - mówił Łukasz Modelski.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, blogerka kulinarna)

Data emisji: 9.04.2016

Godzina emisji: 12.00

bch/pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Houellebecq. Koniec świata i dobre jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2015 14:30
- Wyjeżdżając na francuską prowincję, bohater powieści "Uległość" Houellebecqa bierze zapas batonów proteinowych i kawę rozpuszczalną, bo nie spodziewa się, że spotka go tam coś smacznego - mówiła w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jedzeniowe hity kuchni science fiction

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2016 13:00
- Pewne pomysły, które pojawiały się w filmach fantastycznych, są już obecne w naszych doświadczeniach żywnościowych - mówił w Dwójce Paweł Brylski, autor bloga Nowa Kuchnia Warszawska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Cmentarz w Pradze" Umberta Eco - erupcja kulinarna i spiskowe teorie

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2016 12:00
– Jedzenie w niesłychanej obfitości i wyrafinowane jest tym elementem, który ma uczłowieczyć postać głównego bohatera, skądinąd odrażającą – opowiadała o powieści Umberta Eco "Cmentarz w Pradze" Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń