X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Książki i jedzenie. Kryminalne smaki Marsylii

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2016 12:00
O kuchni marsylskiej w powieściach Jeana Claude'a Izzo opowie Kuba Janicki, autor bloga "Kontretykieta" i felietonista magazynu "Wino".
Audio
  • Książki i jedzenie. Kryminalne smaki Marsylii (Droga przez mąkę/Dwójka)
Widok Marsylii
Widok MarsyliiFoto: trialsanderrors/flickr/CC BY-SA 2.0

Jean-Claude Izzo jest autorem poświęconej Marsylii kryminalnej trylogii, na którą składają się powieści "Total Cheops" (1995), "Szurmo" (1996) i "Solea" (1998).

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Kuba Janicki (bloger, dziennikarz)

Data emisji: 10.12.2016

Godzina emisji: 10.00

mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Przeżyć na kapuście. Tajniki okrętowej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2016 16:30
- Gdy raz podróż przedłużyła się o dwa tygodnie, postawiłem sobie za punkt honoru, że będę karmił marynarzy warzywami. Ukisiłem zatem kapusty - wspominał w "Drodze przez mąkę" Piotr Lisakowski, rybak, restaurator i wieloletni kucharz okrętowy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sarah Britton: zima smakuje jak pieczona dynia

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2016 11:00
– To, że pory roku mają różne smaki, odkryłam podczas pracy w gospodarstwie na amerykańskiej pustyni. Przedtem pory roku nie miały dla mnie znaczenia – mówiła autorka bloga "My new roots".
rozwiń zwiń