X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Gruba i szczęśliwa. Czy to jest dziś możliwe?

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2016 13:20
- Gruby może schudnąć, głupi nie zmądrzeje. Najważniejsze jest to, jacy jesteśmy - przekonuje blogerka Agata Chachurska.
Audio
  • Agata Chachurska o blogu "Gruba i szczęśliwa" i kompleksach, które niszczą życie (Tędy po trendy/Czwórka)
Dyktatura szczupłej sylwetko może być przyczyną frustracji. Podpowiadamy, jak się jej nie dać
Dyktatura szczupłej sylwetko może być przyczyną frustracji. Podpowiadamy, jak się jej nie dać!Foto: Glow Images/East News

Na blogu "Gruba i szczęśliwa" gość Czwórki porusza tematy, które mogą zainteresować dziewczyny "plus size". Pokazuje także, jak w normalny sposób we współczesnym świecie rozmawiać o nadwadze i otyłości. - Największy problem to fakt, że coraz więcej dziewczyn chudych uważa się za grube. Myślę, że winne jest temu otoczenie, które wkłada nam do głowy, jak powinniśmy wyglądać - wyjaśnia blogerka. - Także same dziewczyny często mają w głowie ideał, do którego dążą i który może stać się przyczyną kompleksów.

Agata Chachurska tłumaczy także, dlaczego woli słowo "gruba" od "puszysta" i czemu "jeży się", kiedy słyszy, że ktoś toczy morderczą walkę o idealną sylwetkę.

***

Tytuł audycji: "Tędy po trendy"

Prowadzą: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński

Gość: Agata Chachurska (autorka bloga "Gruba i szczęśliwa")

Data emisji: 4.06.2016

Godzina emisji: 10.10

kul/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Nie tylko XXXS mają anoreksję - bądź czujny

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2016 09:37
- Przy zaburzeniach odżywiania, kluczową rolę odgrywa poczucie własnej wartości - mówi psycholog Bianca Beata Kotoro. To niska samoocena często jest przyczyną anoreksji, bulimii czy otyłości.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Apetyt a głód. Jak nie "zajadać" stresu?

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2016 15:00
- Nie widzę nic złego w nagradzaniu się od czasu do czasu słodką przekąską, pod warunkiem, że nie jest to jedyny sposób radzenia sobie z emocjami - mówi psychodietetyk Małgorzata Kaczyńska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Po pierwsze smak - inaczej nie schudniesz

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2016 17:04
- Całe życie, od kiedy zająłem się gotowaniem, najważniejszy dla mnie był smak. Jedzenie musi być zdrowe i smaczne - mówi Maciej Szaciłło, ekspert kulinarny.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Polski kawior, koraliki z czarnym oczkiem - zrób z nich tort i obiad

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2016 13:17
- Kasza może być zrobiona z każdego zboża, które rośnie na naszej planecie - mówi Maja Sobczak, autorka bloga "Qmam kaszę". - Każda z nich może mieć różne kolory.
rozwiń zwiń