X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Anna Starmach z muzeum trafiła do kuchni

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2015 11:00
Miała iść w ślady rodziców - kolekcjonerów obrazów i właścicieli galerii. Jednak rzuciła historię sztuki i wyjechała do francuskiej akademii kulinarnej.
Audio
  • Anna Starmach - kucharka, która miała być historykiem sztuki (Czwórka/Strefa Prywatna)
Kasia Węsierska wraz z Anną Starmach w studiu Czwórki
Kasia Węsierska wraz z Anną Starmach w studiu CzwórkiFoto: Czwórka

Anna Starmach - jurorka programów kulinarnych i autorka książek z przepisami - swoją przygodę z gotowaniem rozpoczęła w czasie studiów. W wakacje wyjechała do Francji i pracowała tam jako opiekunka do dzieci i kucharka.

- Po raz pierwszy miałam tam styczność z gotowaniem po francusku dla Francuzów. Trafiłam do rodziny z wyższych sfer, seniorką roku była 90-letnia hrabina, która miała pięciu synów, a każdy z nich miał swoje dzieci, kuzynów itd. Bywało, że gotowałam dla kilkudziesięciu osób - mówi Anna Starmach.

Nasz gość opowiada także o swojej przyjaźni z Michelem Moranem znanym z telewizyjnych programów kulinarnych i zdradza, czy jest surową jurorką, kiedy gotują dla niej rodzice i znajomi.

***

Tytuł audycji: Strefa Prywatna

Prowadzi: Katarzyna Węsierska

Gość: Anna Starmach (jurorka programów kulinarnych, autorka książek)

Data emisji: 29.03.2015

Godzina emisji: 9.00

mg/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Olivier Nasti: kucharz powinien być artystą

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2015 06:00
Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Proste przepisy na szybkie i smaczne dania

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2015 12:30
- Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Leo gotuje". W jego kuchni najważniejsza jest pasja

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2015 11:32
Idealne śniadanie? To wcale nie zwykłe kanapki. Leon Myszkowski, autor kanału "Leo gotuje", zdradził w Czwórce, jak przygotowuje poranny posiłek doskonały.
rozwiń zwiń