Dlaczego warto polubić kaszę?

Ostatnia aktualizacja: 06.09.2017 19:55
Produkty zbożowe, zaraz za warzywami i owocami, stanowią ważny element piramidy żywienia, ale paradoksalnie wiele osób, będących na diecie, w pierwszej kolejności rezygnuje z pieczywa, mąk i kasz.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: SvetMedvedeva/Shutterstock.com

Dziennie powinniśmy spożywać 5-6 porcji produktów zbożowych. Niestety są one pomijane w codziennym żywieniu na rzecz produktów wysokobiałkowych.​ Ogólnopolska kampania "Lubię kaszę - kasza na stół, na zdrowie, na co dzień" ma zachęcić Polki i Polaków do spożywania kaszy i wprowadzenia jej na stałe do codziennej diety.​

W Czwórce wspólnie z dietetyczką Katarzyną Foszner podpowiemy Wam, jak jeść i przyrządzać kaszę.

***

Na audycję "Dajesz radę" w piątek (8.09) w godzinach od 14.05 do 15.00 zaprasza Marta Hoppe.

jsz


Czytaj także

Qmaj kaszę - miej uśmiechnięte jelita

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2016 16:22
Kasza - to zdrowy produkt zbożowy, który coraz częściej gości na naszych stołach. Śmiało można powiedzieć, że powraca do naszego menu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Potrawy z łąki i lasu. Jak przyrządzać rośliny?

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2017 18:58
- Ja bez problemu mogę znaleźć kilkadziesiąt gatunków roślin jadalnych niedaleko mojego domu, a mieszkam w centrum Warszawy - przekonuje gospodarza "Czatu Czwórki" Piotra Firana Karol Szurdak, botanik, biolog i technik farmacji.  
rozwiń zwiń