X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ramen i tajemnica siorbania

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2019 12:21
- "Ramen zupa szczęścia i miłości" to książka o zupie, ale ramen jest czymś dużo większym niż zupa - to definicja pogodzi wszystkich niepogodzonych określeniem czym ramen rzeczywiście jest - mówi Ludwika Kłoczowska, autorka bloga "Lu is a foodie". 
Audio
Ramen
Ramen Foto: Pixabay

Odkąd spróbowałam ramenu to nawet pho wydaje się blade Ludwika Kłoczowska

Dziś ramen można kupić bez problemu, trochę trudniej jest go zrobić samemu, bo nie dość, że niektóre składniki są trudno dostępne, to jest to zupa bardzo czasochłonna. - Wszystkie filmy o ramenie mówią o poszukiwaniu smaku - mówi Ludwika Kłoczowska. - Ramen nie jest taką zupą którą: wchodzisz do kuchni, robisz i masz - tylko to są właśnie długie poszukiwania tego smaku - dodaje. 

Fani ramenu są podzieleni, niektórzy nazywają ją zupą, inni mówią, że to makaron. Co jest trudnego w przygotowaniu makaronu ramen? Po co piec sodę w piekarniku? I co z tą zupą ma wspólnego siorbanie? O tym w rozmowie z audycji "Sztuka jedzenia".

W drugiej części audycji przedstawiamy Mariko Bobrik, reżyserkę filmu "Smak Pho", w którym łączy Japonię, Wietnam i Polskę. Co jeszcze warto zobaczyć na Festiwalu Pięć Smaków w Warszawie?

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Ludwika Kłoczowska (autorka bloga "Lu is a foodie" i książki "Ramen - zupa szczęścia i miłości") 

Data emisji: 17.11.2019

Godzina emisji: 13.08

pj/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

W kinie Jarmuscha jedzenie to przekaźnik

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2016 17:16
- I to nie tylko stanów emocjonalnych. Może być także przyczynkiem do jakiejś dyskusji - mówi krytyczka filmowa Madga Maksimiuk. Na srebrnych ekranach premiera "Patersona", nowego filmu Jima Jarmuscha, a w "Sztuce jedzenia" sprawdzamy wątki kulinarne w twórczości reżysera.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Magia kuchni. Jak blisko od jedzenia do pocałunku?

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2018 16:22
W tym tygodniu świętowaliśmy Dzień pocałunku, a wczoraj Dzień czekolady dlatego w niedzielnej "Sztuce jedzenia" powracamy do najsmaczniejszych i najromantyczniejszych filmów w światowym kinie.
rozwiń zwiń