X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Muffiny, czyli modne słodkości

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 16:54
Gośćmi Czwórki są Agnieszka Gawryszewska i Krzysztof Makuch – mistrzowie pieczenia muffinów.
Audio
  • Agnieszka Gawryszewska i Krzysztof Makuch w Czwórce

- Pracujemy w nocy, tak jak piekarze. Zaczynamy pracę o 2, rano musimy być zwarci i gotowi. Muffiny są świeże, wypiekane codziennie rano  – mówi Agnieszka Gawryszewska.

Jak muf finy dotarły do Polski, kraju sernika i WZ-ki? – Polska otworzyła się na nowości. Mamy wiele nowych towarów i możliwości tworzenia nowych ciastek, próbowania, bawienia się kolorami, wzorami – wyjaśnia Krzysztof Makuch.

Goście Czwórki podkreślają, że modne ostatnio ciastka piec może każdy. – Wystarczy trochę zdolności i kreatywności – podkreśla Gawryszewska. Dodaje, że muffiny to ciastka wymagające estetyki – Gdy się na nie patrzy, chce się je zjeść oczami, dopiero później się smakuje – mówi.

Więcej o popularnych ciastkach dowiedzieć się można z dźwięku audycji.

pg

Zobacz więcej na temat: pieczeń POLSKA sernik piec
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Deser z szampanem

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2011 10:00
Jesteśmyl z wizytą we francuskiej Szampanii. Będąc w regionie nie sposób nie spróbować trunku, z którego słynie kraina. A on świetnie smakuje w towarzystwie słodyczy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kolorowe warzywa poprawią apetyt

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2011 13:00
Oprócz zapachu i smaku w każdej potrawie ważny jest kolor. To barwy odpowiadają za to, jak postrzegamy posiłek, ale także za to, ile zjemy. W Czwórce o kolorach w jedzeniu rozmawiamy z dietetykiem.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Z dnia na dzień jesteśmy coraz grubsi

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2011 17:39
Jak to możliwe, że w czasach gdy aktywnie promowany jest sport i zdrowy tryb życia, kiedy kult ciała widać niemal wszędzie, 50% Polaków cierpi na nadwagę?
rozwiń zwiń