Muffiny, czyli modne słodkości

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 16:54
Gośćmi Czwórki są Agnieszka Gawryszewska i Krzysztof Makuch – mistrzowie pieczenia muffinów.
Audio
  • Agnieszka Gawryszewska i Krzysztof Makuch w Czwórce

- Pracujemy w nocy, tak jak piekarze. Zaczynamy pracę o 2, rano musimy być zwarci i gotowi. Muffiny są świeże, wypiekane codziennie rano  – mówi Agnieszka Gawryszewska.

Jak muf finy dotarły do Polski, kraju sernika i WZ-ki? – Polska otworzyła się na nowości. Mamy wiele nowych towarów i możliwości tworzenia nowych ciastek, próbowania, bawienia się kolorami, wzorami – wyjaśnia Krzysztof Makuch.

Goście Czwórki podkreślają, że modne ostatnio ciastka piec może każdy. – Wystarczy trochę zdolności i kreatywności – podkreśla Gawryszewska. Dodaje, że muffiny to ciastka wymagające estetyki – Gdy się na nie patrzy, chce się je zjeść oczami, dopiero później się smakuje – mówi.

Więcej o popularnych ciastkach dowiedzieć się można z dźwięku audycji.

pg

Zobacz więcej na temat: pieczeń POLSKA sernik piec
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Deser z szampanem

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2011 10:00
Jesteśmyl z wizytą we francuskiej Szampanii. Będąc w regionie nie sposób nie spróbować trunku, z którego słynie kraina. A on świetnie smakuje w towarzystwie słodyczy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kolorowe warzywa poprawią apetyt

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2011 13:00
Oprócz zapachu i smaku w każdej potrawie ważny jest kolor. To barwy odpowiadają za to, jak postrzegamy posiłek, ale także za to, ile zjemy. W Czwórce o kolorach w jedzeniu rozmawiamy z dietetykiem.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Z dnia na dzień jesteśmy coraz grubsi

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2011 17:39
Jak to możliwe, że w czasach gdy aktywnie promowany jest sport i zdrowy tryb życia, kiedy kult ciała widać niemal wszędzie, 50% Polaków cierpi na nadwagę?
rozwiń zwiń