X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

"God Food", czyli boska kuchnia Malki Kafki

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2018 12:36
W Czwórce zagości autorka książki "God Food. Boska kuchnia Malki Kafki". Dowiemy się m.in., czy można połączyć smak dojrzałego awokado z aromatem gorzkiej czekolady. 
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: ESstock /Shutterstoc

W rozmowie z autorką książki, która sama o sobie mówi "kulinarna szamanka", dowiemy się też, jak przygotować doskonałe wegańskie potrawy w egzotycznej odsłonie i udowodnimy, że miłość można okazać zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Malka Kafka zagości w naszym studiu po godz. 8.05.

Program rozpoczniemy jednak o zajrzenia do historii internetowych memów i zastanowimy się, czy właśnie zbliża się koniec ery płyt CD. W cyklu "Rap na serio" w tym tygodniu pojawi się zaś aktorka Paulina Holtz.

***

Na audycję "Pierwsze słyszę" zapraszamy w poniedziałek (12.02), od godz. .00 do 9.00. Program poprowadzi Kamil Jasieński

kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Święta na talerzu. "Eksperymentuj z tradycją"

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2016 16:50
- Prosta kuchnia, blisko natury jest dla nas najzdrowsza. Tą zasadą warto się także kierować przygotowując menu na święta - przekonuje blogerka Eliza Mórawska i podpowiada jak przygotować bożonarodzeniową ucztę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Scherlock Holmes - kulinarny abnegat czy smakosz?

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2017 13:00
Popularny detektyw nad jedzenie przekładał kawę i fajkę. Najczęściej jadał kanapki z wołowiną. O kulinarnych wątkach w historiach o Sherlocku Holmesie rozmawialiśmy w "Sztuce jedzenia".
rozwiń zwiń