X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Raw food. Podgrzewaj tylko do 48 stopni

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2018 10:26
- Przy stosowaniu diety raw food dostarczamy sobie bombę witami, mikroelementów i wartości odżywczych. 75 procent rzeczy, które jemy powinniśmy jeść na surowo - mówi Karolina Szaciłło. - Pamiętajmy, że to nie jest model odżywiania na cały rok i nie dla każdego - dodaje. 
Audio
  • Karolina Szaciłło opowiada o diecie raw food (Pierwsze słyszę/Czwórka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: sarsmis/shutterstock

- Podczas stosowania diety raw food nie jemy rzeczy, które są obrabiane termicznie, powyżej 47-48 stopni Celsjusza. Już w 48 stopniach zaczynają się rozpadać enzymy trawienne, a przy 57 stopniach część witamin i mikroelementów - wyjaśnia współautorka książki "Dieta Raw Food".

Czytaj także:
owoce kobieta 1200.jpg
Wegetarianizm. Wolny wybór czy geny?

Dieta witariańska jest świetnym sposobem na oczyszczenie organizmu, genialna do stosowania wiosną, gdy jest ciepło, a wokół mnóstwo świeżych warzyw i owoców. - Raw food jest dla osób, które nie są bardzo wyziębione, nie mają problemów trawiennych - mówi gość Kamila Jasieńskiego. 

Zaglądając do książki można spostrzec, że wcale nie musimy rezygnować z pieczywa, zup, pizzy czy spaghetti. Gość Czwórki zdradza też, że można jeść rawfoodowe desery. Na co zwracać uwagę stosując raw food? Co podnosi nasz ogień trawienny? O tym w nagraniu audycji. 

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Gość: Karolina Szaciłło (współautorka książki "Dieta Raw Food")

Data emisji: 9.05.2018

Godzina emisji: 8.16

pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

W zdrowym gotowaniu liczy się kreatywność

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2016 18:00
8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Z tej okazji o najlepsze sposoby obróbki warzyw, owoców, mięsa i ryb zapytaliśmy ekspertów z Fundacji Szkoła na Widelcu - dietetyczkę Ulę Somow i kucharza Grzegorza Łapanowskiego.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Cukier - jak pozbyć się słodkiego uzależnienia?

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2018 15:04
Nasze komórki nie wiedzą, że jedzenia jest pod dostatkiem. Działają tak od milionów lat: oszczędzają energię i robią zapasy.
rozwiń zwiń