X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Przepis na udany chleb? Najważniejszy jest zakwas

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2019 10:02
Do przygotowania smaczego chleba z chrupiącą skórką potrzebujemy dobrej jakości zakwasu. Jak go przygotować, aby nasze wypieki były udane?
Audio
  • Przepis na idealny zakwas i chleb z chrupiącą skórką zdradza kucharz, Paweł Trzaska (Najlepszy dzień tygodnia/Czwórka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/ GANNA MARTYSHEVA

- Korzystam z przepisu, który dostałem jeszcze od swojej babci - mówił kucharz Paweł Trzaska z Little Chef. - Zakwas należy przechowywać w odpowiedniej temperaturze i często "dokarmiać". Niektórzy francuscy piekarze mają tradycję, żeby zaczyn na chleb przechowywać nawet trzysta lat. Kluczem jest to, aby o niego odpowiednio zadbać - opowiadał. 

Jak przygotować i dbać o zakwas? Z czego się składa? Jak długo samodzielnie przygotowany chleb zachowa swoją świeżość? W jakiej temperaturze piec i czy nada się do tego domowy piekarnik? Zapraszamy do wysłuchania całego nagrania, w którym kucharz Paweł Trzaska opowiada jak przygotować domowy chleb krok po kroku. 

***

Tytuł audycji: Najlepszy dzień tygodnia

Prowadzą: Kamila Dębczak i Kuba Marcinowicz

Materiał: Mateusz Kulik

Gość: Paweł Trzaska (Little Chef)

Data emisji: 4.01.2018

Godzina emisji: 8.42

ac/pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Schronisko dla roślin - jak działa takie miejsce?

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2018 11:25
Czasem naszym roślinom brakuje słońca, czasem mają za dużo wody. Gdy zaczynają więdnąć, najczęściej po prostu je wyrzucamy. Ale, jak przekonuje Katarzyna Dziedzic, współzałożycielka Schroniska dla roślin, jest sposób na to, by dać im drugie życie i dobry dom.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kokedama - wisząca doniczka bez doniczki

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2018 14:40
- To naturalna ozdoba, która zajmuje mało miejsca, a wygląda bardzo ładnie - mówi Ilona Jankiewicz-Próchenko.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Recykling świąteczny. Jak zrobić ozdoby choinkowe ze śmieci?

Ostatnia aktualizacja: 14.12.2018 12:09
Ozdoby choinkowe ze śmieci - stara żarówka, pusta butelka plastikowa, balon, stare gazety czy duże ilości sznurka. - Nietypowe bombki na choinkę z takich niepotrzebnych rzeczy może przygotować każdy z nas – mówi Joanna Wajdenfeld.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Obrazy z mchu. Jak to zrobić?

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2018 10:00
Obrazy, a nawet całe ściany z mchu są hitem dekoracyjnym ostatnich miesięcy. Do stworzenia takich elementów wystroju domu potrzebny jest mech chrobotek, przysmak reniferów.
rozwiń zwiń