Polskie smaki na Expo. Czym urzekliśmy Włochów

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2015 17:51
Tegoroczne Expo jest świętem kuchni. O polskiej obecności na wystawie opowiada Małgorzata Minta, dziennikarka kulinarna, tuż po powrocie z Mediolanu.
Polski pawilon podczas inauguracji obchodów Dnia Polskiego w ramach Wystawy Światowej EXPO 2015 w Mediolanie
Polski pawilon podczas inauguracji obchodów Dnia Polskiego w ramach Wystawy Światowej EXPO 2015 w MediolanieFoto: PAP/Paweł Supernak

Pozmawiamy o polskich produktach regionalnych - oczywistych i zaskakujących, o żywnościowym designie i wystawie polskiego wzornictwa. I o publikacjach i wydarzeniach towarzyszących polskiej kulinarnej obecności w Mediolanie.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" w sobotę (19.09) w godz. 12.00-12.30 zaprasza Łukasz Modelski.

bch/mg

Czytaj także

Jajecznica dla stu ludzi. Przepisy z wojny 1920 r.

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2015 12:00
– Jajecznica na maśle lub na słoninie była potrawą, za którą tęskniły obie strony konfliktu – mówił historyk Tomasz Potkaj o czasach wojny polsko-bolszewickiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Edukacja winiarska w Polsce

Ostatnia aktualizacja: 09.09.2015 20:32
W kolejnej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o wiedzy Polaków na temat winiarstwa.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nie tylko schabowy na dworcu. Warszawa kulinarna wg Tyrmanda

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2015 13:00
Głośna powieść Leopolda Tyrmanda "Zły" to, jak się okazuje, również przewodnik po warszawskich lokalach gastronomicznych lat 50. i serwowanych tam potrawach.
rozwiń zwiń